Aradeanul Victor Christ (38 de ani) este unul dintre cei trei romani care fac expozitii cu reptile in intreaga tara, pentru a castiga bani, dar si pentru a-si  prezenta animalele publicului larg.


Colectia sa, formata din 35 de specii de reptile, cu cateva sute de exemplare, e expusa, pana pe 11 februarie 2007, la Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau. Pretul unui bilet de intrare e 4 lei pentru adulti.

In schimb, Silviu Onofrei (19 ani) si Claudiu Ilie (21 ani) din Focsani vor sa faca o ferma de vipere. Dupa ce vor obtine autorizatia, ferma va avea 400 de vipere, de la care se vor recolta  180 g venin pe an, venitul estimat ridicandu-se la 140.000 de euro anual. Un gram de venin e cumparat din strainatate cu circa 15.000 de euro.


Ghidul-ingrijitor al viperelor expuse la Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, Daniel Purcaru, ne-a spus ca toate exemplarele ce apartin firmei aradene, nascute si crescute in captivitate, au fost procurate din afara tarii. Un singur exemplar de reptila costa cel putin 300 de euro


Un hunedorean a construit o salina artificiala, intr-o cladire de langa Deva, destinata tratamentului afectiunilor pulmonare sau alergice.


Ideea i-a apartinut lui Iosif Kormos dupa ce a vizitat o astfel de salina in Polonia. “Numarul hunedorenilor care sufera de boli ale aparatului respirator creste, drept pentru care m-am decis sa construiesc o salina. Am comandat blocuri de sare confectionate la Praid, judetul Harghita si sare de la Marea Moarta. Realizarea acestui proiect s-a dovedit insa anevoioasa, astfel ca am contactat un specialist din Israel. Dupa trei luni de munca asidua si o investitie foarte mare am reusit. Acum astept sa vina pacientii”, spune proprietarul salinei.


O sedinta in salina de la Deva dureaza 45 de minute si costa 13 lei. La numai o zi dupa ce a deschis-o are deja patru pacienti care vin zilnic. In camera de sare se intra cu “botosei” speciali, iar temperatura e mentinuta la 20 de grade Celsius, in timp ce pacientii stau relaxati in sezlonguri inspirand aerul salin. Podeaua e si ea acoperita cu sare de la Marea Moarta.  Tiberiu Stroia


Produce sampon natural cu mixerul


Fostul profesor universitar din Timisoara Ladislau Gagyi (50 ani) si-a facut o afacere cu sapunuri naturale, in satul sibian Sorostin.


“In prima etapa am lucrat in pierdere, dar acum profitul anual e de aproape 10.000 RON. Afacerea imi asigura un trai decent. Toate ingredientele utilizate sunt exclusiv naturale, plantele medicinale fiind materia prima pentru sapunurile „Galador”.

Procesul tehnologic ce include fabricarea manuala, cu mixerul si facaletul, a sapunurilor si a samponurilor solide este finalizat dupa sase saptamani, timp in care produsele sunt uscate in curenti de aer, pana dispare complet alcalinitatea, fapt evidentiat de analizele chimice”, ne-a spus timisoreanul.

Veste-șoc! Daniela Oloș, fosta iubită a lui Adrian Cristea, în comă după o posibilă tentativă de omor
GSP.RO

Veste-șoc! Daniela Oloș, fosta iubită a lui Adrian Cristea, în comă după o posibilă tentativă de omor

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă