De Iulian Budușan,

Familia argeșeanului a reușit să ia legătura cu bărbatul, care le-a spus că a ieșit pozitiv la testul făcut pe vas, motiv pentru care a fost transportat la spital, în carantină. El este plecat pe vas cu soția, însă, cel puțin până acum, ea nu a fost depistată cu coronavirus.

În ziua în care românul a fost trimis la spital, au mai plecat alte 40 de persoane odată cu el. Bărbatul a spus familiei că nu are alte simptome ale bolii și că se simte bine.

Raed Arafat a declarat că dacă testul este pozitiv se consideră că este bolnav. El a mai spus că autoritățile japoneze îi evacuează pe cei infectați, iar dacă timp de 14 zile nu se mai transmite virusul, atunci se iese din carantină.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că unul din cei 17 români pe vasul de croazieră Diamond Princess aflat în carantină în portul japonez Yokohama a contractat coronavirusul.

Acesta a fost scos de pe vasul Diamond Princess și transferat pentru izolare și tratament la un spital din Japonia specializat pe asemenea situații. „Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, anunță MAE.

În total, 219 persoane aflate la bordul Diamond Princess au fost infectate cu virusul coronavirus, dintre care 44 de cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

Citeşte şi:

Primul român infectat cu coronavirus. MAE anunță că un român de pe vasul Diamond Princess a fost infectat și transferat la un spital

MAE: 17 români pe nava de croazieră MS Westerdam, respinsă în cinci porturi și primită de Cambodgia. Coronavirusul nu a fost confirmat la bord

Încă 44 de cazuri noi confirmate pe nava Diamond Princess, pe care se află și 17 români. Lista cu persoanele care pot părăsi vasul

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.