MENIU CAUTĂ
09 Aug. 2018 10:01

Românul rănit în explozia din Bologna povestește prin ce a trecut: ”Aveam flăcările la un metru în spate”

Distribuie

Silviu Partenie, românul rănit în explozia din Bologna, a povestit prin ce a trecut și spune că singurul lucru la care se putea gândi în momentele în care fuga pentru viața sa erau copiii și soția.

Bărbatul care a suferit arsuri de gradul 2 pe mâini, picioare și ceafă și continuă să meargă la spitalul din Roma pentru a primi îngrijiri medicale, a declarat într-un interviu pentru Observator.tv că nu va uita toată viaţa explozia care a fost aproape să-l ucidă. „Se umflă picioare, mâini, de la căldura interioară. Se umflă picioare, mâini… la picioare am carne vie. Sunt bucuros că am scăpat cu viaţă din ce a fost acolo şi ce s-a întâmplat”, spune bărbatul.

Silviu, în vârstă de 42 de ani, este stabilit de mai mulți ani la Roma, unde lucrează ca șofer pe un camion platformă. Luni la amiază, se afla pe o autostradă din Bologna când a oprit într-o coloană cauzată de un ambutaiaj. În spatele lui a oprit un alt TIR, încărcat cu bidoane de diluant.

Câteva secunde mai târziu s-a trezit izbit puternic din spate. O cisternă intrase direct în coloană, fără să frâneze. „Nu am realizat cine a intrat, cum a intrat. Am văzut în oglinda din dreapta un camion că intră pe banda de urgenţă, paralel cu mine, dar era terminat. În acelaşi moment am văzut în oglinda din stânga flăcări, pe stânga, pe unde trebuia să cobor eu. N-am mai stat să mă gândesc ce să fac. Am desfăcut centura de siguranţă, am desfăcut uşa şi am sărit din cabină. Aveam flăcările la un metru în spate. Şi am luat-o la fugă. Şi cât am alergat, cam vreo 300 de metri aşa, a fost a doua explozie, la cisternă”.

Silviu a primit de la medici trei săptămâni de concediu medical, dar nu ştie când va fi complet refăcut: „Atunci pe moment, şi adrenalina, nici nu am realizat bine ce s-a întâmplat. După explozie nu simţeam nicio durere. Acum simt tot felul de dureri. Şi urechile încep să creeze probleme”.

Românul spune că și-a anunțat personal familia despre ce s-a întâmplat. „Am anunţat imediat familia, mai bine să afle de la mine, decât să afle de la altcineva. Sunt bucuros, sunt bucuros că sunt în viaţă. Când am ajuns acasă, o emoţie puternică, am început să plâng. Şi eu şi soţia şi băieţii. În timp ce alergam să fug de flăcări în faţă vedeam doar imaginea lor, nimic altceva”, a povestit Silviu. După externare, românul a ieşit din spital şi s-a întors la Roma, alături de soţie şi cei doi băieţi ai lui.

Silviu e şi acum îngrozit când se uită la imaginile cu ce a mai rămas din camionul lui, după explozie. TIR-ul carbonizat şi chiar în spatele semiremorcii e un crater imens pe şosea. Acolo au ars cisterna şi TIR-ul plin cu diluant.

Şoferul camionului cu diluant, Antonio Verdicchio, 45 de ani, a realizat primul ce urma să se întâmple. În camionul lui a intrat cisterna, care s-a aprins imediat după impact: „Am ştiut că va exploda. Mi-am scos centura, m-am dat jos. Îl văzusem în oglindă cum vine şi parcă vroiam să îl opresc din priviri. Nu frâna deloc. După impact am început să ţip la oameni, să plece. Şoferul român din faţa mea era şi el rănit. Am reuşit să ajungem cam la 200 de metri, atunci când a explodat. A durat cam opt minute de la impact până la explozie.”

Trei români au fost răniţi în explozia din Bologna, produsă după un accident extrem de violent, lângă aeroportul din oraşul italian. În total au fost 145 de răniţi şi un singur mort, şoferul cisternei care a provocat întreaga tragedie.


Citește și: EXCLUSIV / Mihaela Buzărnescu, prima declarație după accidentarea teribilă de la Montreal. Jucătoarea a părăsit terenul în scaun cu rotile


 

Comentarii