13 Oct. 2017 05:30 , de Cristian Burcioiu

EXCLUSIV/ Rony Herșcovici s-a îngrășat 20 de kg în pușcărie și nu vrea să iasă la aer

Distribuie

Întreruperea unui tratament și schimbarea medicației recomandate pentru depresia de care suferă l-a transformat pe Ronnen Herșcovici - judecat pentru tentativă de omor îndreptată asupra unui polițist de la Brigada Rutieră a Capitalei -, în pacientul medicilor de la Penitenciarul Rahova-București. Aproape obez după ce a ”luat” vreo 20 de kilograme în detenție din cauza unor dereglări ale organismului, tânărul a devenit extrem de introvertit și nici măcar nu iese la plimbare în curte!

De aproximativ o lună, Herșcovici – transferat din arestul VIP-urilor la închisoare o dată cu încheierea cercetărilor procurorilor -, este clientul unei celule de la Rahova. La început au fost vreo zece în cameră, iar acum, spun sursele noastre, tânărul ar împărți celula cu 'doar' șapte deținuți, dintre care vreo doi judecați pentru tentativă de omor. Mai tot timpul cu sănătatea la pământ, tânărul în vârstă de 22 de ani nu a prea simțit carantina de trei săptămâni impusă în mod normal pentru că a fost internat în spitalul penitenciarului.

'Nu prea a stat în carantină. A fost internat în spital, acolo, la închisoare. Din cauza unei depresii moderate netratate corespunzător, Ronnen s-a îngrășat extrem de mult. Vreo 20 de kilograme și este la un pas de obezitate și de diabet. Medicamentele administrate în arest (n.r. Arestul Central al Poliției Capitalei) l-au dat complet peste cap și acum suferă de depresie accentuată, adică boala i s-a agravat. Așa a devenit pacientul medicilor penitenciarului. Este și sub observația psihologilor care iau în calcul chiar și o posibilă tentativă de suicid cu atât mai mult cu cât în arest a încercat de două ori să-și pună capăt zilelor', ne-au dezvăluit apropiați ai familiei tânărului.

Herșcovici  nu iese la aer și se 'lipește' rar de câte un joc de table

Universul lui Herșcovici este limitat nu numai de pereții celulei pe care o împarte cu ceilalți camarazi de suferință și din care refuză să mai iasă, ci și de comportamentul foarte retras pe care și l-a impus din motive doar de el știute. Tânărul de 22 de ani citește foarte puțin din cele câteva cărți pe care le-a luat de la biblioteca închisorii și se mai 'lipește', foarte rar, de câte un joc de cărți de câte o tablă sau de câte un remi cu băieții.

'Atât cât comunică cu ei, se înțelege bine cu colegii. La masă stau ceva mai mult împreună. Toți pregătesc, toți mănâncă. În rest, este forte retras și extrem de inactiv. Nici măcar la aer, la plimbarea la care are dreptul zilnic nu vrea să iasă', au completat aceleași surse.


În urmă cu aproape jumătate de an, pe o arteră din Capitală s-a petrecut un incident rutier în urma căruia Ronnen Herșcovici, un puști în vârstă de 22 de ani, a fost arestat pentru tentativă de omor îndreptată asupra unui  polițist de la Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei. Ziarul Libertatea a intrat recent în posesia înregistrării complete, captată de o cameră montată pe un bloc din zona respectivă, care contrazice declarațiile acuzatoare ale agentului Ilarian Anton care a susținut în anchetă că a fost târât pe caldarâm vreo 20 de metri, agățat de oglinda din stânga a mașinii condusă de Herșcovici.

Înaintea apariţiei înregistrării, într-un interviu exploziv acordat ziarului Libertatea, părinții lui Herşcovici au vorbit de o înscenare, de o arestare făcută fără nici o probă solidă! 'Nu există nici o probă solidă ca băiatul meu să fie arestat. Băiatul meu a fost provocat de acel polițist. Probe importante în dosar precum expertiza medico-legală care ar trebui să ateste leziunile suferite de polițist, adică de partea vătămată, dar și expertiza tehnică a mașinii condusă de fiul meu care ar trebui să demonstreze că acea oglindă s-ar fi rupt dacă cineva stătea atârnat de ea nu există la dosar nici acum după aproape o sută de zile de la incident. Și totuși, băiatul meu e închis”, a spus mama lui Ronnen Herşcovici.


Cămătarii ascundeau banii în cutiile de pantofi ale soțiilor! Polițiștii din Ilfov și procurorii DIICOT au prins o rețea care lăsa oamenii în fundul gol

Loading...
Comentarii