A găsit „viermi” în interiorul roșiilor cumpărate din supermarket

21 aprilie 2017 15:26

Surpriză dezgustătoare pentru un bărbat din Buzău, care a cumpărat, fără să știe, roșii cu semințe încolțite în interior dintr-un supermarket. Când a vrut să le mănănce, a găsit în interior germeni de tomate, care semănau izbitor cu niște viermi. Specialiștii avertizează că roșiile cu semințe încolțite acumulează solanină, o substanță toxică.

Răzvan Nicula, un bărbat din Buzău, a povestit că a cumpărat dintr-un supermarket roșiile care păreau proaspete. După ce a ajuns acasă, a tăiat câteva dintre acestea și a rămas mut de uimire. Tomatele aveau încolțite semințele din interior, scrie stiridebuzau.ro.

„Doar trei zile au stat la temperature camerei, înainte să ne decidem să le consumăm. Soția a crezut că sunt viermi, însă la o privire mai atentă ne-am dat seama că sunt semințele încolțite. Am decis să aruncăm la tomberon toate cele trei kilograme de roșii cumpărate din supermarket. Pur și simplu ne știm ce consumăm, cu ce substanțe au fost tratate aceste roșii de le-au făcut să încolțească în asemenea mod”, a precizat Răzvan Nicula.

Roșii cu semințe încolțite în interior, un produs necomestibil

Specialiștii în horticultură susțin că legumele, care provin din import, sunt tratate cu substanțe chimice pentru a rezista mai mult din momentul în care sunt recoltate și până sunt transportate și depozitate. Substanțele administrate nu își fac însă efectul întotdeauna.

„Tomatele cu semințele încolțite au fost recoltate demult, sortate, transportate și depozitate în România. Netratate corespunzător, nu ar fi rezistat mai mult de zece zile. Arată foarte bine la exterior, însă la interior sămânța a încolțit. Inițial, s-a intervenit chimic însă nu a fost păcălită sămânța care a simțit că e timpul să germineze și a transformat roșia într-un produs necomestibil”, a explicat Costel Vânătoru, de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău.

Mai grav este, după cum avertizează cercetătorul buzoian, că roșiile cu germeni sunt toxice. ”Încolțirea nu face decât să aducă în roșie cantități de solanină, substanță toxică. Se știe că tomata este din familia Solanaceae-lor iar plantele din această categorie nu pot fi consumate din cauza acestei substanțe, solanina. În cazul nostru, la roșie, nu sunt cantități mari, însă nu recomandăm consumul acestor tomate cu semințe încolțite”, precizează Costel Vânătoru, pentru sursa citată.

Producătorii de legume recomandă ca trebuie să fim atenți nu numai la aspectul exterior atunci când cumpărăm legume și fructe.

sursă foto: stiridebuzau.ro

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro