„Având în vedere acest lucru, şi pentru a debloca această situaţie, am făcut paşi pe care sunt convinsă că JURI îi va considera o soluţie adecvată. Astfel, am oferit creditorului rambursării (persoană fizică) două apartamente pe care le deţin în România, care sunt deja în declaraţia de avere şi aceasta le-a acceptat ca pe o plată integrală imediată a datoriei mele. Prin urmare, datoria care a generat îngrijorările dumneavoastră nu mai există. Cât de curând posibil, până pe 23 octombrie 2019 când Parlamentul European va vota noua Comisie, soluţiile menţionare mai sus vor fi puse în aplicare”, se arată în scrisoarea transmisă de Rovana Plumb către Comisia JURI, citată de Mediafax.

Letter to the JURI Committe… by Alina Mihai Sandu on Scribd

Scrisoarea prin care Rovana Plumb anunță că și-a plătit datoria vine cu câteva ore înainte ca JURI să intre într-o ședință extraordinară în care se va lua o decizie în ceea ce priveşte conflictul de interese al propunerii României.

Ședința vine după ce forul legislativ a dat vot de respingere pentru aceasta în poziţia de comisar european pe transporturi.

Potrivit declarației de avere, Rovana Plumb deține cinci clădiri, dintre acestea, una în orașul Pantelimon, una în Comarnic, una în Comuna Buciumeni (Dâmbovița) și două apartamente în București, unul de 50 de metri pătrați cumpărat și un altul de 80 de metri pătrați moștenit.

Vineri, Comisia juridică a Parlamentului European (JURI) i-a trimis o scrisoare oficială președintelui PE, David Sassoli (foto), în care își exprimă dubiile legate de capacitatea Rovanei Plumb de a exercita funcția de comisar european, în condițiile în care aceasta are un împrumut de restituit, iar condițiile în care ar putea o facă nu sunt clare, informează Mediafax. Sassoli, la rândul său, cere comisiei să precizeze clar dacă Plumb poate remedia problemele legate de conflictul de interese sau nu poate să devină comisar european.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Pe 19 septembrie, Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European i-a trimis o scrisoare Rovanei Plumb, propusă comisar european, în care îi cere lămuriri despre un împrumut de 800.000 lei şi acţiuni la o companie, care nu ar figura în declaraţia de avere depusă la Bruxelles.

Rovana Plumb, declarație de avere cu probleme

Potrivit declaraţiei de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaţilor, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandenţă în 2030.

De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an de la o persoană fizică, în valoare de 800.000 lei, cu scadenţă în 2021.

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic
Recomandări

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic

 

La categoria „plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006.

Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019”, potrivit declaraţiei de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Pe 10 septembrie, viitorul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat portofoliile pe care le va primi fiecare membru al Colegiului comisarilor. Rovana Plumb a fost desemnată comisar pentru Transporturi.

Citeşte şi:

Interviu | Mircea Cărtărescu: „Am speranțe în viitoarele alegeri, să se schimbe odată mizeria asta din Parlament”

10 ponturi pentru bilete ieftine de avion. Cum poți să zbori până în Italia cu 50 de lei

CORESPONDENȚĂ DIN OLANDA | Jurnalist De Telegraaf: „Autoritățile nu comunică nimic despre cazul Visscher. Este greu să aflăm pentru ce a fost condamnat și când. Să sperăm că a lăsat urme în România”

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu
GSP.RO

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală