Mergi direct la conținut »
Rovana Plumb, despre lipsa unui spital pentru mari arşi, în România: "Se fac investiţii în toate spitalele!" Ce spune despre atragerea fondurilor europene şi despre autostrăzi
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Rovana Plumb, despre lipsa unui spital pentru mari arşi, în România: "Se fac investiţii în toate spitalele!" Ce spune despre atragerea fondurilor europene şi despre autostrăzi

Rovana Plumb, despre lipsa unui spital pentru mari arşi, în România: „Se fac investiţii în toate spitalele!” Ce spune despre atragerea fondurilor europene şi despre autostrăzi

Rovana Plumb a vorbit, marţi, la dezbaterea Libertatea, despre lipsa unui spital pentru mari arşi, în România, după tragedia de la Colectiv, dar şi despre atragerea de fonduri europene şi construcţia de autostrăzi.

De Valentina Postelnicu,

„În ceea ce priveşte sănătatea, partidele de Opoziţie propagă aceste lucruri..Se vorbeşte despre sănătate, despre spitale, despre medici, dar să nu uităm că în 2012 au fost o serie întreagă de spitale închise, de cei care acum sunt în Opoziţie. La marii arşi, la Ministerul Sănătăţii se fac investiţii în toate spitalele. Întotdeauna, în ceea ce priveşte serviciile, pacientul este în centrul atenţiei, sunt investiţii care se fac pe toate palierele”, a spus Rovana Plumb.

Cea care dechide lista partidului la euroalegeri a precizat că a fost o întâmpare regretabilă accidentul de la Colectiv.

„Nu aş vrea să discutăm despre această tragedie, atâta timp cât luăm măsuri în sănătate. Peste 200 de unităţi de pirmi urgenţe şi ambulatorii au fost finanţate cu fonduri europene, trei spitale aproape gata. Nu vorbesc de cele regionale. Unul, în luna iunie, la Mioveni!”, a spus Rovana Plumb.

Reprezentanta PSD a mai spus că, prin PNDL, sunt o serie întreagă de unităţi sanitare în curs de reabilitare. „Sunt convinsă că, în ceea ce priveşte sănătatea, ce se poate face, se va face”, a mai spus Plumb, precizând că 100 de milioane de euro au fost alocate pentru sănătate.

Rovana Plumb s-a referit şi la situaţia toaletelor. Ea a anunţat că, până la sfârşitul anului viitor, toate aceste unităţi şcolare cu wc-uri în curte urmează să fie modernizate să nu mai existe astfel de situaţii.

„Şi la mine, în Dâmboviţa, sunt zeci de astfel de unităţi unde se reabilitează, pentru a nu mai exista accidente. Ceea ce am spus la începutul anului, se va realiza. (…)  130 de km erau în conformitate cu clauzele contractuale. Sunt zone în care deşi se spune că sunt utilaje, oameni, nu sunt. A reziliat contractele ale căror clauze nu sunt respectate şi sunt întârzieri foarte mari. Să nu uităm că nu ministrul, nici eu şi nici dumneavoastră nu suntem în şantier. Rolul ministrului de a merge şi a verifica dacă ce s-a angajat constructorul, s-a realizat. Dacă nu, la revedere, dacă stăm să acceptăm prelungiri, pe bine dreptate, nervozitatea românilor creşte”, a spus ea.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Rovana Plumb a mai spus că, în ceea ce priveşte finalizările de tronsoane de autostradă, acestea se văd pe parcursul anului.  „Ne-am promis ca până la sfârşitul lui 2020, din actuala alocare, să aducem 72%. Din 43 de miliarde de euro, au intrat 8,6 miliarde de euro, sunt pe drum spre comisie în jur de 500 de milioane de euro şi nu intră în calcul subvenţiile pentru fermieri”, a mai spus ea.


Citeşte şi:

Recomandările culturale ale săptămânii. De la povestirile lui Buzzati, în care se stă în trafic ca în București, la podcastul despre relațiile de cuplu

Close
Închide
  Close