Mergi direct la conținut »
Șeful FBI îi acuză pe ruși că încearcă în continuare să influenţeze alegerile americane: "Sunt absolut hotărâţi"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Șeful FBI îi acuză pe ruși că încearcă în continuare să influenţeze alegerile americane: "Sunt absolut hotărâţi"

Șeful FBI îi acuză pe ruși că încearcă în continuare să influenţeze alegerile americane: „Sunt absolut hotărâţi”

Directorul FBI (Federal Bureau of Investigation/Biroul Federal de Investigații), Christopher Wray (FOTO), susține că Rusia continuă să reprezinte o ameninţare pentru alegerile americane.

De Dragoș Tănase,

Anunțul a fost făcut astăzi, cu mai puţin de un an şi jumătate înainte de următoarele alegeri prezidenţiale din Statele Unite, notează Agerpres.

„Ruşii sunt absolut hotărâţi să încerce să se amestece în alegerile noastre”, a declarat Wray, vorbind în Comisia judiciară a Senatului.

Serviciile de informaţii americane şi procurorul special Robert Mueller au informat cu privire la eforturi intense ale serviciilor de informaţi ruse şi ale unui grup considerat de justiţia americană drept o fermă de „troli” ruşi – Internet Research Agency – de a-l ajuta pe Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale din 2016 în faţa rivalei sale democrate, Hillary Clinton.

Raportul lui Mueller, făcut public în aprilie, a detaliat încercările echipei de campanie a lui Trump de a coopera cu ruşii pentru a creşte şansele miliardarului republican.

Robert Mueller urmează să fie audiat miercuri în Congres cu privire la concluziile investigaţiei sale.

Donald Trump continuă să nege că ruşii ar fi intervenit sau că victoria sa a fost influenţată de ajutorul lor. Președintele amercian a numit investigația lui Robert Mueller o „tentativă de lovitură de stat”.

În timpul întâlnirii cu Vladimir Putin la Helsinki, în iulie 2018, Donald Trump a spus că a acceptat dezminţirea preşedintelui rus a acuzaţiilor privind ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, lăsând impresia că acordă mai multă credibilitate afirmaţiilor liderului de la Kremlin decât concluziilor propriilor sale servicii.

Luna trecută, în cadrul summitului G20, Donald Trump – pe un ton glumeţ – a minimalizat din nou ingerinţa rusă.

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close