MENIU CAUTĂ

Donald Trump numește investigația lui Robert Mueller o „tentativă de lovitură de stat”

Distribuie

Președintele Donald Trump a declarat că investigaţia Comisiei Robert Mueller, privind ingerinţele electorale ruse, a fost o "tentativă de lovitură de stat".

„A fost o investigaţie ilegală. A fost lansată în mod ilegal. Totul a fost măsluit”, a declarat Donald Trump adăugând că membrii Comisiei Mueller sunt oameni „care mă urăsc”, scrie Politico.com.

„A fost o tentativă de lovitură de stat. A fost o tentativă de înlăturare a unui preşedinte, iar noi i-am învins”, a mai spus liderul de la Casa Albă.

Duminică, 24 martie, William Barr a publicat un rezumat al concluziilor raportului procurorul special Robert Mueller cu privire la eventuala implicare a Rusiei în campania electorală din 2016, din SUA. În acele concluzii se arată că nu există dovezi despre o conspirație Trump-Rusia în alegerile prezidențiale.

Totodată, raportul arată că nu există suficiente dovezi pentru a stabili că Donald Trump a obstrucționat justiția, dar a adăugat că echipa lui Mueller nu îl exonerează pe președintele SUA.

Investigația lui Robert Mueller a durat 22 de luni.

Democrații ceruseră deja publicarea integrală a raportului, fără însă ca președintele american să aibă prioritate în a-l accesa. Democrații erau dispuși să se adreseze Curții Supreme în situația în care raportul nu este făcut public.


Citește și: Politica i-a învrăjbit pe Vladimir Găitan și pe Tudor Chirilă! Veteranul actor nu mai vrea să joace pe aceeași scenă cu tânărul său coleg


 

Citește mai multe despre Donald Trump pe Libertatea.

Comentarii