Mergi direct la conținut »
Donald Trump numește investigația lui Robert Mueller o "tentativă de lovitură de stat"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Donald Trump numește investigația lui Robert Mueller o "tentativă de lovitură de stat"

Donald Trump numește investigația lui Robert Mueller o „tentativă de lovitură de stat”

Președintele Donald Trump a declarat că investigaţia Comisiei Robert Mueller, privind ingerinţele electorale ruse, a fost o "tentativă de lovitură de stat".

„A fost o investigaţie ilegală. A fost lansată în mod ilegal. Totul a fost măsluit”, a declarat Donald Trump adăugând că membrii Comisiei Mueller sunt oameni „care mă urăsc”, scrie Politico.com.

„A fost o tentativă de lovitură de stat. A fost o tentativă de înlăturare a unui preşedinte, iar noi i-am învins”, a mai spus liderul de la Casa Albă.

Duminică, 24 martie, William Barr a publicat un rezumat al concluziilor raportului procurorul special Robert Mueller cu privire la eventuala implicare a Rusiei în campania electorală din 2016, din SUA. În acele concluzii se arată că nu există dovezi despre o conspirație Trump-Rusia în alegerile prezidențiale.

Totodată, raportul arată că nu există suficiente dovezi pentru a stabili că Donald Trump a obstrucționat justiția, dar a adăugat că echipa lui Mueller nu îl exonerează pe președintele SUA.

Investigația lui Robert Mueller a durat 22 de luni.

Democrații ceruseră deja publicarea integrală a raportului, fără însă ca președintele american să aibă prioritate în a-l accesa. Democrații erau dispuși să se adreseze Curții Supreme în situația în care raportul nu este făcut public.


Citește și: Politica i-a învrăjbit pe Vladimir Găitan și pe Tudor Chirilă! Veteranul actor nu mai vrea să joace pe aceeași scenă cu tânărul său coleg


 

Close
Închide
  Close