MENIU CAUTĂ

Rusia a declarat luni că încă mai speră la stabilirea unui ”dialog” cu SUA

Distribuie

Rusia a declarat că încă mai speră la stabilirea unui ”dialog” cu SUA în ciuda faptului relațiile dintre cele două super-puteri sunt la cel mai scăzut nivel de la încheierea Războiului Rece, scrie Agerpres citând agențiile de presă internaționale.

Moscova a transmis că, în pofida ”tuturor prejudiciilor” suferite de relaţiile între cele două puteri, raporturi cărora atacurile aeriene occidentale împotriva regimului de la Damasc le-a aplicat sâmbătă o nouă lovitură.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că ”Sperăm că, în timp, când colegii noştri americani îşi vor rezolva problemele interne, un dialog va începe, în pofida tuturor prejudiciilor suferite de relaţiile bilaterale din vina Washingtonului”.

În ciuda acestor declarații, reprezentantul Kremlinului a confirmat că în prezent nu este în pregătire nicio discuţie referitoare la o întâlnire între Vladimir Putin şi Donald Trump.

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavov a apreciat într-un interviu că relaţiile între Moscova şi Washington sunt în prezent ”mai rele” decât în perioada Războiului rece.

Relațiile bilaterale dintre cele două țări s-au și în contextul scandalului internațional iscat după tentativa de asasinat a fostului spion rus, Serghei Skripal, a mai spus Ușakov. ”Pe fundalul acestor evenimente, este dificil să discutăm despre posibilitatea organizării unui summit”, a spus consilierul lui Putin.

Rușii s-au declarat însă deschiși și dipuși să înceapă discuțiile pentru un astfel de summit. ”Vrem să credem că discuţiile (despre un summit) vor începe. Vrem să sperăm că măsurile luate de americani pe baza unor acuzaţii gratuite vor fi ridicate şi că vom putem începe un dialog serios şi constructiv”, a adăugat el.

La 20 martie, Donald Trump i-a telefonat omologului său rus Vladimir Putin pentru a-l felicita pentru victoria în alegerile prezidenţiale, sugerând că cei doi lideri s-ar putea întâlni în curând.


Citește și: EXCLUSIV/Unul dintre artiștii cândva invidiați pentru bunăstarea sa, Adrian Sărmășan, își vinde hainele în piața de vechituri


Citește mai multe despre Rusia și SUA (Statele Unite ale Americii) pe Libertatea.

Comentarii