De Daniel Ionașcu,

Auditul este realizat de către Roskomnadzor, autoritatea rusă din domeniul comunicațiilor.

Acesta este, de fapt, un prim pas înainte de blocarea Facebook în Rusia. Legislația rusă cere companiilor care operează cu date personale să mențină în Rusia serverele pe care se află datele utilizatorilor din această țară.

LinkedIn a fost deja blocată

Rusia a blocat deja accesul la rețeaua profesională LinkedIn la sfârșitul lui 2016, pe aceleași considerente, după cum scria la acel moment TechCrunch. LinkedIn este deținută de către Microsoft.

Reamintim, rețeaua socială VKontakte, supranumită ”Facebook-ul Rusiei” a ajuns în mâinile lui Yuri Milner. Fondatorul acesteia, Pavel Durov, a părăsit de câțiva ani Rusia și a acuzat că rețeaua socială că a ajuns în mâinile prietenilor lui Vladimir Putin.

Mai multe proteste au izbucnit de-a lungul timpului în Rusia împotriva președintelui rus Vladimir Putin, în special ca urmare a mobilizării activiștilor, precum Alexei Navalnîi.

Accesul la date, principala miză

Pe lângă acuzațiile că SUA interferează cu politica internă a Rusiei, Kremlinul mai are o motivație suplimentară: menținerea serverelor în Rusia poate ușura accesul FSB, GRU și a celorlalte servicii secrete la datele oamenilor.

Facebook este angrenată în acest moment în scandalul privind sifonarea de informații private de către firma Cambridge Analytica, care a strâns date despre 87 de milioane de oameni, dintre care peste 112.000 de români.

Christopher Wylie, programatorul care a devoalat afacerea Cambridge Analytica, a declarat că este posibil ca datele celor afectați să fie stocate în Rusia, scrie CNBC.

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă
HOROSCOP

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă