MENIU CAUTĂ

Rusia recunoaște noul Guvern din Republica Moldova

Distribuie

Autoritățile de la Moscova salută formarea coaliției de guvernare și a Guvernului din Republica Moldova. Este mesajul publicat de Ministerul de Externe al Federației Ruse, care precizează că se bazează pe „normalizarea situației de la Chișinău cât mai rapid posibil”.

„Moscova salută formarea coaliției de guvernare și a Guvernului din Republica Moldova. Formula va colabora cu autoritățile alese în mod democratic în Republica Moldova pentru a restabili relațiile ruso-moldave reciproc avantajoase în numeroase domenii, în concordanță cu prevederile Tratatului de Prietenie și de Cooperare din 2001.

Ne bazăm pe normalizarea situației de la Chișinău cât mai rapid posibil, în interesul tuturor cetățenilor moldoveni, și pe dezvoltarea progresivă a țării. Singura modalitatea de a soluționa criza politică internă din Republica Moldova este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, conform principiilor democratice general acceptate”, se arată în declarația Ministerului Afacerilor Externe din Rusia.


Socialiștii președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, și blocul pro-european ACUM, condus de Andrei Năstase și Maia Sandu, au convocat sâmbătă o ședință parlamentară extraordinară și au semnat un acord de ”dezoligarhizare” a țării, îndreptat împotriva Partidului Democrat condus de Vladimir Plahotniuc.

Favorabilă lui Plahotniuc și Partidului Democrat, Curtea Constituțională a desființat, duminică, Parlamentul si l-a suspendat pe președintele Igor Dodon.


itește și:

Consiliul Europei a cerut „urgent” avizul Comisiei de la Veneția în legătură cu dizolvarea Parlamentului de la Chișinău

Citește mai multe despre Republica Moldova și Rusia pe Libertatea.

Comentarii