„Noi am interzis organizarea alegerilor prezidențiale oriunde în afara misiunii diplomatice. Dacă se va încerca organizarea acestui scrutin oriunde în altă parte, acest lucru va fi extrem de contraproductiv”, a precizat Mihai Popșoi.
Ministrul moldovean de externe nu a precizat însă ce măsuri vor fi luate în cazul în care vor fi organizate secții de vot în regiunea separatistă transnistreană, menționând doar că statul va contracara orice acțiuni îndreptate împotriva suveranității.
În iulie 2021, pentru alegerile legislative în Duma de Stat, Federația Rusă a deschis 30 de secții de votare în Republica Moldova. Cele mai multe dintre acestea, 27, au fost deschise în stânga Nistrului, fiind și cel mai mare număr de secții de votare deschise într-o țară străină.
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a transmis, la 26 ianuarie, că Rusia va deschide aproape 300 de secții de votare în afara țării pentru alegerile prezidențiale din martie, inclusiv în țările pe care autoritățile de la Kremlin le numesc „neprietenoase”, potrivit Radio Svoboda.
„Din cauza reducerilor de personal și a închiderii instituțiilor diplomatice din țările baltice, Germania, Finlanda, Cehia, Moldova și alte țări, numărul secțiilor de votare va fi mai mic”, a precizat Maria Zaharova.
Alegerile prezidențiale 2024 din Federația Rusă vor avea loc între 15 și 17 martie. 11 candidați candidează la scrutin. Până acum, CEC a înregistrat doar patru candidați: Vladimir Putin, Leonid Sluțki, Nikolai Haritonov și Vladislav Davankov.
FOTO: Hepta
Modoranvasile • 10.02.2024, 12:54
Nu-l va vota pe puțin nimeni în Republica Moldova și au gândit foarte bina când nu se deschide nici o secție de votare decât la ambasada rusă......
Modoranvasile • 10.02.2024, 12:53
Nu-l va vota pe puțin nimeni în Republica Moldova și au gândit foarte bina când nu se deschide nici o secție de votare decât la ambasada rusa