Mergi direct la conținut »
Rusia va expulza 150 de diplomaţi occidentali, din care 60 americani. Consulatul SUA din Sankt Petersburg se închide
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Rusia va expulza 150 de diplomaţi occidentali, din care 60 americani. Consulatul SUA din Sankt Petersburg se închide

Rusia va expulza 150 de diplomaţi occidentali, din care 60 americani. Consulatul SUA din Sankt Petersburg se închide

Rusia va expulza 150 de diplomaţi occidentali, din care 60 americani. Decizia vine la câteva zile după ce SUA şi mai multe ţări din UE, inclusiv România, au anunţat că vor expulza diplomaţi ruşi, în urma scandalului otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal.

Rusia va expulza 150 de diplomaţi occidentali, ca răspuns la măsurile anunţate de SUA şi mai multe ţări din UE, în urma scandalului otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal. Un număr de 60 de diplomaţi americani (58 din Moscova şi doi din Ekaterinburg) au fost declaraţi „persona non grata” şi trebuie să părăsească teritoriul Rusiei până pe data de 5 aprilie, a anunţat ministrul de Externe rus Serghei Lavrov. Ambasadorul american la Moscova, Jon Huntsman, a fost chemat la sediul Ministerului de Externe rus, pentru a-i fi comunicată decizia, relatează CNN.

Ministrul de Externe rus a anunţat şi închiderea Consulatului SUA din Sankt Petersburg. „Măsurile vor fi reciproce. Acestea includ expulzarea unui număr echivalent de diplomaţi şi retragerea părţii ruse din acordul care permite funcţionarea Consulatului general american în oraşul Sankt- Petersburg”, a spus Serghei Lavrov

Rusia anunţase, prin purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, că va lua măsuri contra ţărilor care au decis expulzarea unor diplomaţi ruşi.”Nu este important dacă vor fi măsuri similare, nu trebuie să ne concentrăm pe acest lucru. Vom lua măsuri adecvate. Acum sunt analizate şi vor fi prezentate în curând”, a afirmat Maria Zaharova, citată de site-ul agenţiei Tass.

SUA şi mai multe ţări din Uniunea Europeană, inclusiv România, au luat decizia de a expulza un anumit număr de diplomaţi ruşi, urmare a scandalului otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia.

SUA a anunţat că va expulza 60 de diplomaţi ruşi, iar Rusia va răspunde prin expulzarea aceluiaşi număr de diplomaţi americani. România a anunţat că va expulza un diplomat rus şi a informat Ambasada Rusiei cu privire la această decizie.

Close
Închide
  Close