Mergi direct la conținut »
Rusoaica arestată la Washington este acuzată de implicare în alegerile prezidențiale din 2016
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Rusoaica arestată la Washington este acuzată de implicare în alegerile prezidențiale din 2016

Rusoaica arestată la Washington este acuzată de implicare în alegerile prezidențiale din 2016

Maria Butina, rusoaica arestată la Washington, este acuzată de implicare în alegerile prezidențiale din 2016. Autoritățile americane spun că tânăra de 29 de ani a acţionat ca un agent al guvernului rus în timp ce dezvolta legături cu cetăţeni americani şi infiltra grupuri politice, scrie Reuters citat de Agerpres.

Butina, care a studiat la Universitatea americană din Washington şi care este o fondatoare a unui grup rus care militează pentru dreptul de a deţine arme, a fost pusă sub acuzare luni pentru conspiraţie de a acţiona în numele guvernului rus.

Marţi, marele juriu a adăugat o acuzaţie mai gravă, aceea că femeia a acţionat ca agent al guvernului rus, care poate atrage o condamnare maximă de zece ani de închisoare. Acuzaţia de conspiraţie este pasibilă de o condamnare de maximum cinci ani.

Pe de altă parte, Butina nu a fost acuzată de spionaj sau că ar fi membră al serviciului rus de informaţii. Robert Driscoll, avocatul Mariei Butina, a declarat că ea nu este agent rus.

Butina este acuzată că acţiona sub îndrumarea unui oficial de rang înalt din cadrul Băncii centrale a Rusiei, care a intrat recent sub incidenţa sancţiunilor trezoreriei americane, a precizat Ministerul Justiţiei. Numele oficialului citat nu apar în documentele depuse la tribunal.


Citește și: EXCLUSIV/ Prizonieri în Iad. Am petrecut o zi la Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare, printre medici și pacienți (VIDEO)


 

Close
Închide
  Close