Mergi direct la conținut »
Rusoaică arestată pentru spionaj la Washington după ce a încercat să intermedieze întâlniri secrete în timpul summitului Trump-Putin
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Rusoaică arestată pentru spionaj la Washington după ce a încercat să intermedieze întâlniri secrete în timpul summitului Trump-Putin

Rusoaică arestată pentru spionaj la Washington după ce a încercat să intermedieze întâlniri secrete în timpul summitului Trump-Putin

O rusoaică a fost arestată pentru spionaj la Washington după ce a încercat să intermedieze întâlniri secrete în timpul summitului Trump-Putin, a anunțat Departamentul american al Justiției la scurt timp după întâlnirea de la Helsinki a celor doi lideri, scrie The New York Post.

Maria Butina, în vârstă de 29 de ani, care lucra sub îndrumarea unui oficial de rang înalt de la Moscova sancționat de Trezoreria SUA a fost arestată sub acuzația de conspiraţie ca agentă a guvernului Rusiei, dezvoltând legături cu cetățeni americani şi infiltrându-se în grupuri politice.

Avocatul femeii, Robert Driscoll, a declarat într-un comunicat transmis luni că clienta sa nu este „un agent” și în schimb este doar un student la relații internaționale „care încearcă să-și folosească diploma pentru a-și crea o carieră în domeniul afacerilor”.

El a adăugat că acuzațiile au fost „exagerate” și că „nu există niciun indiciu că Butina încearcă să influențeze sau să submineze orice politică sau lege specifică Statelor Unite”.

Driscoll a spus că clientul său a „colaborat de luni întregi cu diverse entități guvernamentale” în legătură cu acuzațiile care i se aduc.

Butina a publicat pe pagina sa de Facebook numeroase fotografii alături de Alexandr Torşin, vicepreşedinte al băncii centrale a Rusiei, inclus în aprilie pe lista sancţiunilor americane. O persoană care cunoaşte subiectul a confirmat agenţiei Reuters că rusoaica, studentă la American University din Washington, lucra pentru Torşin.

De ce dau judecătorii pedepse cu suspendare celor care violează copii. La 12 ani nu știi ce înseamnă să furi, dar ştii ce înseamnă să faci sex
Recomandări

De ce dau judecătorii pedepse cu suspendare celor care violează copii. La 12 ani nu știi ce înseamnă să furi, dar ştii ce înseamnă să faci sex

 

Aceeaşi persoană a declarat că Maria Butina este o susţinătoare a lui Donald Trump, iar la petreceri în Washington se lăuda că şi-ar putea folosi relaţiile politice pentru a asigura locuri de muncă în administraţia americană, după alegerea acestuia ca preşedinte. Într-o înregistrare video publicată pe YouTube, Butina poate fi văzută la un eveniment din Las Vegas, în iulie 2015, întrebându-l pe Trump – pe atunci candidat – dacă va continua să sprijine sancţiunile împotriva Rusiei, în cazul în care va fi ales.

Arestarea presupusei agente a Rusiei a fost anunţată în ziua întâlnirii de la Helsinki a preşedinţilor american şi rus, Donald Trump şi Vladimir Putin. Cu această ocazie, liderul de la Kremlin a negat orice amestec al Moscovei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, iar omologul său de la Casa Albă s-a arătat convins de acest lucru, în ciuda acuzaţiilor serviciilor de informaţii ale Statelor Unite.


Citește și: REZULTATE TITULARIZARE 2018. S-au afișat notele la examenul de titularizare


Close
Închide
  Close