MENIU CAUTĂ
12 Iul. 2018 12:52

Ryanair a anulat 30 de zboruri din Irlanda

Distribuie

Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, a anulat, joi, 30 dintre cele 290 de zboruri din Irlanda, după ce discuțiile sindicale privind îmbunătățirea condițiilor de muncă s-au încheiat fără niciun acord, iar 27% dintre piloții săi irlandezi au declanșat o mișcare de protest de 24 de ore.

Cele mai afectate vor zborurile între Irlanda și Marea Britanie, în condițiile în care Ryamair se confruntă cu prima grevă, după ce în decembrie a recunoscut pentru prima dată sindicalte.

Operatorul aerian a dat vina pe sindicatul Forsa pentru eșecul negocierilor, care au durat 7 ore.

Impactul va fi limitat și clienții vor fi redirecționați către alte zboruri, a spus compania, potrivit Agerpres.

Un reprezentant al sindicatului a avertizat că sunt posibile mai multe mișcări de protest.

Şi sindicatele care reprezintă personalul navigant al Ryanair din Spania, Portugalia şi Belgia au anunţat declanşarea unei greve de două zile la sfârşitul lunii iulie dacă operatorul aerian nu va face concesii în privinţa condiţiilor de lucru.

În Italia, personalul navigant va fi în grevă în ziua de 25 iulie, în timp ce angajații din Spania, Portugalia și Belgia vor protesta în perioada 25-26 iulie, au anunțat sindicatele CNE/LBC (Belgia) și USO (Spania), SNPVAC (Portugalia) şi Ultrasporti (Italia). Potrivit acestora, și poloții Ryanair din alte țări ar putea lua parte la mișcările de protest coordonate.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.


CITEȘTE ȘI: Operațiunea de salvare a copiilor din Thailanda s-ar fi putut încheia tragic. Ce s-a întâmplat chiar după ce a fost scos ultimul copil din peșteră


 

Citește mai multe despre curse și Ryanair pe Libertatea.

Comentarii