De Cristian Otopeanu,

Guvernele din întreaga lume au introdus screeningul, care are drept scop diagnosticarea bolii în stadii în care aceasta poate fi curabilă. Screeningul constă inclusiv în măsurarea temperaturilor și în completarea chestionarelor de sănătate, în încercarea de a detecta oamenii infectați cu coronavirus.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Cu toate acestea, o echipă de oameni de știință care au analizat anterior screeningul pentru Ebola, SARS și MERS în 2015 au descoperit că această metodă, practicată pe scară largă și în privința coronavirusului, nu este foarte eficientă.

În noul studiu, publicat în revista științifică eLife, au fost descoperiți oameni care au fost infectați cu coronavirus, dar care nu au prezentat simptomele cunoscute, anume febră sau tuse. Acesta a fost principalul motiv pentru care screeningul nu a funcționat.

Unul dintre autori, dr. Adam Kucharski, epidemiolog de boli infecțioase la London School of Hygiene and Tropical Medicine, a lămurit dilema, pentru Sky News: „Dacă sunt oameni care călătoresc în perioada de incubație, aceștia nu dezvoltă simptomele cunoscute. Prin urmare, nu pot fi detectați prin screeningul obișnuit”.

Citeşte şi:

Loredana Griguța, ofițer de securitate la aeroportul din Bologna: ”Aici autoritățile sunt pregătite și fac tot ce pot ca să liniștească oamenii. Iubesc pământul și țara asta!”

Psihologii din spitalele de psihiatrie din România. ”Sistemul românesc e cel european din anii ‘20, e ca o muscă prinsă-n chihlimbar”

Cu ce mandat merg partidele la consultările de la Cotroceni. Iohannis, obligat să desemneze un premier cu şanse de a forma o majoritate

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur