Mergi direct la conținut »
UPDATE. S-a stabilit calendarul adoptării bugetului de stat pe 2018 în Parlament: Votul final va fi dat pe 21 decembrie
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. S-a stabilit calendarul adoptării bugetului de stat pe 2018 în Parlament: Votul final va fi dat pe 21 decembrie

UPDATE. S-a stabilit calendarul adoptării bugetului de stat pe 2018 în Parlament: Votul final va fi dat pe 21 decembrie

Proiectul legii bugetului de stat pe 2018 şi cel al asigurărilor sociale urmează să fie adoptate de Parlament în data de 21 decembrie. Birourile Permanente reunite au stabilit calendarului dezbaterilor, săptămâna viitoare, până sâmbătă, urmând a se lucra în comisiile reunite de buget-finanțe, iar din data de 18 decembrie, proiectele să intre în plen, pentru votul final.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 19.24 Grupul parlamentarilor USR a criticat calendarul adoptat joi de Birourile permanente reunite ale celor două Camere, susţinând că termenul de depunere a amendamentelor la proiectul bugetului de stat pe anul 2018 este unul „mult prea scurt”.

Senatorul USR Mihai Goţiu a susţinut că a primit programul în mapă cu doar 10 minute înainte să înceapă şedinţa Birourilor permanente ale Parlamentului şi a adăugat că, potrivit Regulamentului, termenul poate fi prelungit cu cinci zile.

„Un program care spune că, începând de astăzi, de la ora 17.00, până luni dimineaţa, la ora 9.00, trebuie să pregătim şi să depunem toate amendamentele la legea bugetului de stat. Pe de o parte, se poate vedea că este o incapacitate şi o incompetenţă a Guvernului să poată să pregătească din timp acest proiect şi să-l trimită la Parlament. Pe de altă parte, avem o instituţie şi o majoritate din această instituţie care a refuzat să prelungească la cinci zile, cum permite regulamentul, termenul de depunere a amendamentelor la bugetul de stat. Nu ştiu încotro se îndreaptă această majoritate parlamentară, dar e o dovadă că nu se gândesc decât la modul în care să-şi treacă mai repede acest buget şi să ascundă faptul că e un buget cu zero rezerve, adică nu se poate discuta nimic”, a declarat senatorul Mihai Goţiu.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Bugetul de stat pe 2018 a ajuns la Parlament, după ce a fost adoptat de Guvernul Tudose miercuri în ședința de Guvern. Parlamentarii vor putea să depună amendamente la proiectele de buget şi de asigurări sociale de joi până luni, 11 decembrie, la ora 9,00. De marţi vor avea loc şedinţele comisiilor comune de specialitate pentru avizarea proiectelor, iar începând de miercuri, 13 decembrie, şi până sâmbătă, 16 decembrie, la ora 12,00, proiectele vor fi dezbătute de comisiile comune de buget-finanţe pentru elaborarea rapoartelor de fond.

Luni, 18 decembrie, va începe dezbaterea proiectelor de buget şi al asigurărilor sociale în plenul reunit al Parlamentului, urmând ca votul final să fie dat pe 21 decembrie.

Guvernul a adoptat miercuri proiectul de buget pe 2018, acesta bazându-se pe o creștere economică de 5,5%, o inflație de 3,1% și un deficit sub 3% din Produsul Intern Brut (PIB). Salariul minim va urca cu 9%, pensiile vor crește cu 10%, iar pensia minimă cu 23%.

Citește și: VIDEO/Primul premiul al serii la Galei: Simona Halep e ”Woman Elle”. Vezi ce a spus pe scenă!

Close
Închide
  Close