„Pompierii militari harghiteni acţionează neîncetat de 3 zile şi 4 nopţi pentru evacuarea apei şi diminuarea nivelului pârâului Corund, ca urmare a infiltraţiilor în zona de exploatare a Salinei Praid. În cursul zilei de ieri, s-a solicitat dislocarea unor motopompe de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă limitrofe, astfel încât, la această oră, acţionează 8 motopompe remorcabile de mare capacitate, deservite de echipaje de pompieri militari harghiteni”, a transmis ISU Harghita. 

495373883_993899342924848_8916974507644968835_nIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Pompierii acţionează în amonte de salină, în zona minei intervenind angajaţii SALROM, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai forţelor de intervenţie.

Reprezentanţii Salinei Praid au postat un mesaj în care au anunțat închiderea minei „din motive tehnice” pentru turiști.

„Stimaţi clienţi, suntem închişi din motive tehnice până la o dată ce o vom comunica ulterior, ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, se arată în mesajul Salinei Praid.

Bacalaureatul instituit în 1925 cu rezultate „tragice”. Era apreciată în primul rând gândirea critică: „Să se poate constata influența pe care au avut-o studiile asupra formării cugetării elevilor”
Recomandări
Bacalaureatul instituit în 1925 cu rezultate „tragice”. Era apreciată în primul rând gândirea critică: „Să se poate constata influența pe care au avut-o studiile asupra formării cugetării elevilor”

Situația rămâne sub atentă observație, iar intervențiile vor continua până când riscul va fi complet eliminat și activitatea în salină va putea fi reluată în siguranță.

Nu este prima dată când Salina Praid este afectată de astfel de incidente. În mai 2024, mina a fost închisă temporar tot din cauza infiltrărilor produse în urma ploilor intense.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Praid a instituit, începând cu data de 8 mai 2025, o stare de alertă locală valabilă timp de 15 zile, ca urmare a unor infiltrații masive de apă în Salina Praid.

Analiza efectuată de specialiști a evidențiat o creștere a factorilor de risc începând cu data de 4 mai, când s-au înregistrat primele semne de infiltrare a apei în masivul de sare.

În consecință, autoritățile au dispus măsuri urgente pentru gestionarea situației: accesul publicului a fost interzis atât în zona salinei, cât și în Canionul de Sare din apropiere, iar lucrările de intervenție au fost intensificate.

Până vineri, județul Harghita se află sub incidența unei informări meteo de averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină şi ninsori la munte.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.