Mergi direct la conținut »
#salvatipipera / Studiu: Cei mai “înghesuiţi” angajaţi din Bucureşti sunt în Pipera Sud
Ştiri Libertatea > Ştiri > #salvatipipera / Studiu: Cei mai “înghesuiţi” angajaţi din Bucureşti sunt în Pipera Sud

#salvatipipera / Studiu: Cei mai “înghesuiţi” angajaţi din Bucureşti sunt în Pipera Sud

Numărul de angajaţi din clădirile de birouri clasa A şi B din Bucureşti a ajuns la aproximativ 250.000 la finalul anului trecut, arată un studiu Cushman & Wakefield Echinox. Cei mai mulţi se află în cartierul de afaceri Pipera Sud, care are şi cea mai mică suprafaţă de birouri raportată la numărul de angajaţi.

De Cătălin Doscaș,

Bucureştiul a depăşit pragul de un milion de angajaţi, iar un sfert dintre aceştia lucrează în clădiri de birouri moderne, potrivit studiului Cushman & Wakefield Echinox. Efectivul salariaţilor din Bucureşti a crescut în cea de-a doua jumătate a anului trecut cu aproximativ 40.000 de persoane. Din acest număr, aproximativ 10.000 de persoane au fost angajate de companii cu sedii în clădirile de birouri moderne.

Potrivit estimărilor Cushman & Wakefield Echinox, numărul angajaţilor din clădirile moderne de birouri din Bucureşti ar putea urca spre 280.000 de persoane până la finalul acestui an. Asta ţinând cont de proiectele de birouri a căror livrare este anunţată în acest an, precum şi de planurile de recrutare anunţate în special de companiile internaţionale prezente pe piaţa locală.

„Numărul angajaţilor din Bucureşti este în creştere, cu peste 100.000 de noi angajaţi în ultimii trei ani. În acelaşi timp, se constată şi o evoluţie semnificativă a condiţiilor de lucru oferite de angajatori, ca factor important în procesul de retenţie. Rata şomajului este la un minim record, de 1,5%, iar în rȃndul specialiştilor din zona IT, există un deficit de personal substanţial, motiv pentru care Bucureştiul trebuie să îşi menţină atractivitatea pentru a absorbi forţa de muncă din alte zone”, explică Mădălina Cojocaru, partner Office Agency C&W Echinox.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

Pipera, “capitala” birourilor

Aproximativ 65.000 de persoane lucrează în clădirile de birouri din zona Pipera, circa 55.000 în zona Centru – Nord, iar în Vest, în jur de 38.000, cele trei zone concentrând 63% dintre angajaţii clădirilor moderne de birouri din Bucureşti, mai arată datele Cushman & Wakefield Echinox.

Clădirile de birouri cu cea mai mare rată de metri pătraţi per angajat sunt situate în special în zona centrală şi “CBD”, adică Central Business District – Piaţa Victoriei – Piaţa Charles de Gaulle, care găzduiesc ȋn special sedii de firme din sectoare precum consultanţă, bănci şi asigurări sau farma.

Cea mai mică rată de metri pătraţi per angajat rămȃne în continuare zona Pipera Sud, aferentă bulevardului Dimitrie Pompeiu. Aceasta este o zonă de birouri dedicată operaţiunilor de back-office, fiind o destinaţie aleasă în special de companiile care oferă servicii de outsourcing. Dacă pentru astfel operaţiuni, media este de 9 metri pătraţi de birou per angajat, pentru sediile centrale, media este de 11 metri pătraţi. Potrivit Cushman & Wakefield Echinox, calculul numărului de angajaţi este realizat în funcţie de destinaţia şi de rata de ocupare înregistrată pentru fiecare zonă de birouri la finalul anului 2017.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Pipera Sud, „în creştere”

Patru dezvoltatori cu tradiție la nivel mondial anunță proiecte de sute de milioane de euro în zona de Nord a Capitalei. Globalworth, cel mai mare proprietar de spații de birouri din România, fondul de investiții sud african Nepi Rockcastle şi multinaționala suedeză Skanska sunt principalele nume care au planuri serioase pe zona de birouri în Pipera Sud.


Campania #salvatipipera este o inițiativă a cotidianului Libertatea, susținută de Trustul de Presă Ringier România.

Trimite-ne imagini și videoclipuri la numărul de WhatsApp +40 0729.729.000 sau scrie-ne despre cum crezi tu că ar trebui salvată Pipera, la adresa de e-mail [email protected]

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți
Recomandări

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți

Urmărește grupul de Facebook #salvatipipera și povestește-ne cum îți este afectată viața de zi cu zi din cauza nepăsării autorităților.


Citește și:

Close
Închide
  Close