De Gabriela Boceanu,

Primul indiciu de care trebuie să ții cont este tipul și starea părului. Mai exact, dacă ai părul uscat, nu vei folosi un șampon pentru păr gras. Alte detalii importante de care trebuie să ții cont, atunci când alegi șamponul, sunt: frecvența cu care îți speli părul, culoarea părului, tipul de vopsea, gradul de strălucire al nuanței pe care o porți.

Șamponul potrivit pentru păr sensibil

Contează și dacă ai părul lins sau întins. Situații în care este important să mizezi pe un șampon specific pentru păr sensibil.

„Dacă ai norocul de a avea un păr normal, fără probleme prea mari, un păr care nu a luat contact cu vopseaua, atunci ia aminte: poți folosi un șampon blând, bazic, spune stilista Arabella Zadic. Atenție, însă! Dacă ai obiceiul să îți speli părul zilnic, atunci opteză pentru o formulă de șampon cât mai ușoară și blândă, care să păstreze volumul”. Există șampoane pentru utilizare frecventă, special concepute pentru această manevră de frumusețe.

Folosește două produse alternativ

Folosește doar o cantitate foarte mică de produs, cam cât o nucă, mai recomandă specialista. Iar dacă nu reușești să identifici produsul care ți se potrivește, nu ezita sa ceri sfatul stilistului.

Totodată, dacă vrei să ai păr frumos, este preferabil să alternezi două șampoane. Dacă folosești unul singur, riscul ca scalpul și firul de păr să se obișnuiască cu produsul este prea mare. Iar în final nu mai beneficiezi la maximum de calitatile șamponului.

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament

Șamponul potrivit pentru păr fin, obosit și uscat

Pentru a-l fortifica și revitaliza, „folosește alternativ un șampon pentru păr fin și un șampon pentru păr uscat”, recomandă Arabella Zadic.

Șamponul uscat – soluția de avarie

Este un produs foarte apreciat, mai ales pentru partea sa practică: îl poți folosi fără a uda părul. Șamponul uscat este ideal în vacanță și atunci când nu avem timp pentru spălarea părului. Șamponul uscat rămâne însă  o soluție de avarie, pentru că nu elimină în mod real impuritățile din păr. Și, totodată, este un truc mereu la îndemână pentru părul gras, atunci cand vrei să îi dai un aer de prospețime.

Citește și: 

Cum îmblânzești părul cârlionțat. Trei soluții ca să îl dai pe brazdă

 

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor