Cu doar câteva luni înainte, Adrian Păunescu anunța într-un editorial, faptul că este bolnav, fără a preciza însă diagnosticul. „Ştiţi prea bine că zilele acestea mi-am luat curajul de a-mi face analizele medicale esenţiale. Concluzia nu e veselă. În orice caz, tratamentul pe care eu însumi simţeam că trebuie să mi-l aplic şi pe care, după aceste analize, mi-l confirmă şi medicii, mă obligă la retragere, discreţie, resemnare„.

În ciuda eforturilor medicilor, numeroasele sale afecțiuni i-au curmat viața la vârsta de 67 de ani. „Boala depăşeşte resursele noastre terapeutice„, declara atunci medicul Brădişteanu, cel care l-a îngrijit.

Adrian Păunescu, devenit cunoscut mai ales datorită Cenaclului Flacăra, a devenit membru al Partidului Socialist al Muncii, în 1992, și a fost ales senator. Din 2000, a revenit ca senator dar pe listele PSDR Dolj, şi apoi în 2004 pe listele PSD Hunedoara.

Poetul, în vârstă de 67 de ani, avea trei copii, Ioana şi Andrei, din căsătoria cu poeta Constanţa Buzea, şi Ana Maria (foto), din căsătoria cu Carmen Păunescu.

 

4587-306263-adrian_paunescu.jpg

Constanţa Buzea, înşelată

Prima iubire a lui Păunescu, Constanţa Buzea (foto), a avut mult de suferit. Căsătoriţi la 18 ani, în 1960, cei doi şi-au încheiat mariajul în urma infidelităţii poetului. În 2009, Constanţa a decis să publice jurnalul “Creştetul gheţarului”, în care mărturisea îndurerată:4584-305331-constantabuzeapaunescu.jpg

“Îşi aranjează să rămână singur în Bucureşti. Ne expediază în vacanţe lungi, ca să-şi facă de cap”. Soţia a mai dezvăluit un episod care a rănit-o profund: “Câteva luni după naşterea Ioanei, stând noi de vorbă, încercam să-l asigur că următorul nostru prunc o să fie băiat. Dar îi scapă o remarcă aiuritoare, că lui i se vor naşte numai fete. Şi, fără să-i pese de efect, mi se spovedeşte cu orgoliu că e tată şi la altă casă. Că o nebună îndrăgostită de el, măritată, i-ar fi născut gemene. Adrian reuşise performanţa de a trăi liniştit, pendulând între două femei însărcinate, nevasta şi amanta, alăptându- i pruncii dolofani”.

Idilă şi cu poeta Ana Blandiana

0-187386-blandianaana_11.jpg

Altă infidelitate, altă durere pentru Constanţa: “Într- o noapte, soseşte acasă euforic şi gălăgios, umăr la umăr cu Nana Otilia (n.r. – combinaţie între pseudonimul literar al Anei Blandiana şi numele ei real, Otilia Coman), vizibil surprinsă când le-am deschis uşa… Păreau amândoi picaţi din grădina Raiului, după izgonire… Apoi, Adrian venea acasă şi se culca pe canapea, cu spatele la noi. Suferea. Ofta cu ochii strânşi, refăcând în minte scenele cu Nana îmbrăţişându-se. Aşa şi-a scris cartea cu care a luat premiul. O carte ca o rană vie, pe care o cunosc şi o evit, pe care am dactilografiat-o. A scris la ea bolnav de o lingoare ce nu se mai istovea”.

Citește și: Poetul Adrian Păunescu avea iubite în toată ţara

A făcut un copil, dar nu l-a recunoscut

andreea-birlea.jpg

O altă femeie care a avut de suferit din cauza legăturii cu regretatul poet a fost Rodica Bîrlea. Deşi au avut împreună o fiică, Adrian Păunescu nu a vrut să recunoască oficial copilul. Andreea Mihaela Bîrlea (foto), acum grefier la Tribunalul Bucureşti, povesteşte:

“Eu am avut parte de o familie fericită, care nu a negat niciodată adevărul. L-am întâlnit pe Păunescu când aveam 10 ani. Eu am tot auzit-o pe mama că aş fi fost fata lui. A fost o poveste de iubire petrecută într-un timp în care el nici nu era atât de cunoscut”. Imediat după ce artistul s-a prăpădit, în 2010, ea a hotărât că e vremea să facă parte din adevărata ei familie, aşa că a obținut în instanță recunoașterea sa ca fiica lui Adrian Păunescu.

Iar de-aici au început problemele. Moștenirea lăsată în urmă de poet a fost vehiculată la circa 4 milioane de euro, iar Andrei, Ana, cât și mama lor, au încercat să țină cu dinții de ea. Andreea Bîrlea, devenită astfel Păunescu, nu s-a lăsat mai prejos, deși, spune ea, i s-ar fi oferit o rentă lunară de întreținere. Au ajuns la succesiune după vreo trei ani de procese, iar lupta este pe final.

„Evaluatorul a terminat expertiza bunurilor, iar eu deja am făcut obiecțiuni cu privire la unele dintre ele, considerând că nu au fost evaluate corect. Procesul este pe ultima sută de metri, pe data de 9 noimebrie avem un nou termen, după care judecătorul va decide cum le împărțim. Între timp am dat în judecată editura Litera pentru publicarea unei cărți fără acordul meu. Solicit drepturi de autor, întrucât suntem în plin proces de succesiune acest lucru nu trebuia să se întâmple. Cât privește pomenirea tatălui meu, o voi face singură, deoarece restul familiei nu mă primește niciodată. Relația dintre noi… nu există”, ne-a declarat Andreea Păunescu.

Cea mai valoroasă dintre toate clădirile moştenite de urmaşii lui Adrian Păunescu este casa din Capitală, de pe strada Dionisie Lupu. Situată în centrul Bucureştiului, locuinţa, ce figurează ca donaţie în ultima declaraţie de avere a fostului senator, e evaluată de experţii imobiliari la aproape un milion de euro.

Poetul avea la Breaza, Prahova, o superbă vilă. Profitând de potenţialul zonei, Păunescu şi-a transformat locuinţa de vacanţă într-o pensiune. Specialiştii imobiliari estimează că valoarea imobilului se ridică la 400.000 de euro.

 

 

Carmen Păunescu a ucis trei oameni4584-305334-carmenantalpaunescu.jpg

Poetul s-a căsătorit a doua oară, în 1990, cu Carmen, o tânără din Hunedoara care cânta în cenaclurile lui. În 2004, în localitatea doljeană Pieleşti, femeia a produs un accident teribil, în urma căruia au decedat trei persoane şi care i-a adus o condamnare la trei ani cu suspendare.

Doina Aldea Teodorovici, moartă într-un accident

După Revoluţie, chiar dacă era căsătorit cu Carmen, Adrian Păunescu a făcut o pasiune pentru cântăreaţa Doina Aldea Teodorovici, dedicându-i poezia “Noaptea marii beţii”.

Ion_Doina_Aldea_Teodorovici.jpg

La scurt timp după debutul poveştii de iubire, în 1992, basarabeanca şi soţul ei – unii dintre cei mai cunoscuţi militanţi ai unirii României cu Republica Moldova – îşi pierdeau viaţa într-un cumplit accident de maşină petrecut la 50 de kilometri de Bucureşti.

Marea iubire a poetului Adrian Păunescu a murit de cancer

Timişeanca Elena Grecescu a fost, potrivit unor apropiaţi ai poetului, marea iubire a lui Adrian Păunescu. Profesoara de limba franceză l-a cunoscut pe Adrian Păunescu la Cenaclul Flacăra.

elena grecescu adrian paunescu

Imediat ce a aflat că suferă de cancer și mai are doar două luni de viaţă, a mers la o lansare de carte a lui Păunescu pentru a-i cere acestuia să o pună în legătură cu un medic despre care el scrisese. De cum a văzut-o, Păunescu s-a îndrăgostit de ea iremediabil. A dus-o la Bucureşti şi a ajutat-o să se trateze. Elena a mai trăit 16 ani.

Citește și: A salvat-o de cancer pe Elena Grecescu | Uite ce femeie frumoasă a iubit în tinereţe poetul Adrian Păunescu

Secretul bine păstrat al lui Adrian Păunescu – sora sa Lidia, internată într-un spital de nebuni

În timp ce iubirile și le-a ținut la vedere și nu a prea făcut eforturi să își țină departe femeile din viața sa, Adrian Păunescu a protejat până în ultima zi o femeie din viața sa – pe sora sa mai mică, Lidia. Născută în 1945, Lidia purta însemnele unei persoane bolnave: prezenta simptomele sindromului Down.

Încă din timpul copilăriei a fost dusă la o mănăstire de maici, iar în 1974, când avea 29 de ani, a fost mutată de la mănăstire la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, Secţia Nifon (Centrul de psihiatrie acuţi).

“La început comunica, vorbea cu noi, dar, după vreo 17 ani s-a închis în ea, nu voia să mai stea cu nimeni la taclale. Lidia ştia şi ştie tot ce se petrece în jurul ei, ştie cât de important a fost fratele ei, ştia şi vorbea chiar şi despre Cenaclul Flacăra… Iar Adrian Păunescu, atât cât a putut, pentru că n-a vrut să se afle despre ea, a avut grijă să nu-i lipsească nimic. În fiecare an, înainte de Paşte, o femeie venea la Nifon, alături de un bărbat, mereu acelaşi, bine îmbrăcat şi elegant. Niciodată nu şi-au dat numele, dar ea se recomanda ca secretara personală a lui Păunescu. Venea cu sacoşe cu haine… Îi aducea şi aşternuturi pentru pat. Apoi, mergeau la doctori şi le lăsau bani ca să-i cumpere tot ce avea nevoie”, povestea o asistentă.

Citește și: Adrian Păunescu a încercat să se sinucidă

În drum spre cenaclu şi-a cumpărat o capră

Adrian Păunescu a scris poezii memorabile, dar fost și protagonistul unor întâmplări savuroase. De exemplu, într-un an, aflat în autocar alături de cei cu care realiza Cenaclul Flacăra, Adrian Păunescu s-a trezit “lovit” de o dorinţă năstruşnică: să cumpere o capră!

adrian_paunescu_c0a37ae323.jpg

A oprit undeva pe Valea Prahovei, s-a târguit cu un cioban şi şi-a luat animalul dorit. S-a ivit însă o problemă: unde era să ţină capra? Cum nu putea fi urcată în autocar şi dusă până la Cluj şi înapoi, Păunescu l-a chemat pe unul dintre tinerii ziarişti de la Flacăra, i-a dat bani de cazare şi l-a lăsat acolo, pe Valea Prahovei, cu tot cu capră. Iar la întoarcere, i-a recuperat pe amândoi…

Citește aici poveştile savuroase cu şi despre Adrian Păunescu

Ce spune un iranian despre România. Toți i-au zis: „Nu te duce la București! Sunt oameni săraci„
PARTENERI - GSP.RO
Ce spune un iranian despre România. Toți i-au zis: „Nu te duce la București! Sunt oameni săraci„
Imagini bombă cu Laurenţiu Reghecampf şi amanta Corina. Anamaria Prodan va înnebuni
Playtech.ro
Imagini bombă cu Laurenţiu Reghecampf şi amanta Corina. Anamaria Prodan va înnebuni
"S-au auzit ţipete inumane, ceva prăbuşindu-se şi apoi tăcere". Un român şi-a ucis soţia, după care s-a sinucis, în timp ce copilul lor, în vârstă de 10 ani, se afla la şcoală, în Italia
Observatornews.ro
"S-au auzit ţipete inumane, ceva prăbuşindu-se şi apoi tăcere". Un român şi-a ucis soţia, după care s-a sinucis, în timp ce copilul lor, în vârstă de 10 ani, se afla la şcoală, în Italia
Horoscop 16 octombrie 2021. Racii caută siguranță prin orice mijloace, dar contextul este destul de haotic
HOROSCOP
Horoscop 16 octombrie 2021. Racii caută siguranță prin orice mijloace, dar contextul este destul de haotic
Nokia relansează „telefonul cărămidă”. Cât costă noul model 6310
Știrileprotv.ro
Nokia relansează „telefonul cărămidă”. Cât costă noul model 6310
Handbalista româncă celebră, bătută şi violată: "M-a chemat în cameră şi...". Cine e agresorul: primele informaţii
Telekomsport
Handbalista româncă celebră, bătută şi violată: "M-a chemat în cameră şi...". Cine e agresorul: primele informaţii
Rebels with a cause @ELLE New Media Awards 2021
PUBLICITATE
Rebels with a cause @ELLE New Media Awards 2021