De Dragoș Tănase,

În general programul unui șef este aglomerat, dar flexibil, fără să implice cele opt ore trecute în contractul de muncă al unui angajat.

Ca CEO, poate că ai șansa de a-ți urmări un vis, o pasiune, ceea ce ar trebui să facă muncă mai ușoară… teoretic. Dar nu tot timpul este așa.

Business Insider oferă șase întrebări care pot determina potențialul de CEO al unui posibil candidat la această funcție.

Cine răspunde „DA”, cu încredere, la acestea… atunci visul poate deveni realitate. Sau, cel puțin, există mari șanse de a merge pe acest drum.

1. Ești dispus să te confrunți cu anumite provocări, în urmărirea visului tău?

E nevoie de un mare risc pentru a deveni antreprenor. Oricine își dorește asta trebuie să înțeleagă că alege să lase în urmă o slujbă tradițională în favoarea unei cariere non-tradiționale, care va avea ascensiuni, dar și multe neajunsuri.

Jessi Beyer, orator și antrenor de dezvoltare personală, ne încurajează să se răspundă la această întrebare, deoarece este firesc ca, la un moment dat, atunci când conduceți o afacere, să întâmpinați provocări.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

Ori de câte ori apar aceste momente, sfatul lui Beyer este să vă întrebați dacă sunteți ferm convinși că știți „de ce” faceți acel lucru, când vine vorba de afaceri, dar și în viață.

„Este imperativ necesar să aveți capacitatea de gândire creativă și determinarea de a răspunde oricăror provocări, împreună cu răspunsul la întrebarea ‘de ce’, pentru a sprijini această determinare”

Jessi Beyer:

2. Sunteți gata să vă asumați responsabilitatea?

Conducerea unei afaceri, indiferent de câți angajați ai sau din ce industrie face parte, este o muncă grea. Ești pe cale să investești mai mult timp și energie în visul tău decât ai crezut că este posibil inițial. Ce se întâmplă dacă ceva nu merge bine? Responsabilitatea va cădea pe umerii tăi.

Nu te poți simți de parcă e timpul să te ascunzi până trece totul. În schimb, trebuie să vă permiteți să vă faceți răspunzători pentru cele întâmplate.

Dacă este necesar, trebuie să-ți ceri scuze și să găsești modalități inteligente de a rezolva problemele. Ține cont de faptul că este foarte probabil să faci și mai multe greșeli în viitor.

Cele 10 județe în care Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Iohannis
Recomandări

Cele 10 județe în care Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Iohannis

3. Poți să gândești în afara biroului?

Așadar, un aspect important pentru a deveni CEO este determinat de găsirea unor modalități inteligente de rezolvare a problemelor. Șefii care prosperă și supraviețuiesc în afaceri tind să fie cei care se confruntă cu provocări.

Nu îi deranjează să găsească soluția la orice problemă chiar și în afara biroului. Creativitatea vă permite să vă diferențiați de competiție.

Dacă nu vă deranjează să încercați noi abordări, pentru a face față muncii, atunci e posibil să fiți pregătiți pentru a deveni un bun CEO.

4. Ești un bun comunicator?

Succesul în funcțiile de conducere necesită înțelegerea modului de comunicare cu indivizii din toate categoriile sociale.

Jessi Beyer spune că răspunsul la această întrebare este foarte important, deoarece un CEO trebuie să interacționeze cu oamenii, indiferent de afacerea pe care o conduce.

Chiar dacă nu are angajați, va trebui totuși să interacționeze cu diverși clienți sau cu un contabil.

Tolo: Duminica Șefului – de ce a devenit Klaus Iohannis președinte de facto dintr-un tur
Recomandări

Tolo: Duminica Șefului – de ce a devenit Klaus Iohannis președinte de facto dintr-un tur

„A fi capabil să comunici în mod clar și eficient este esențial pentru succesul afacerii tale. Nimic nu se va realiza la standardul dorit de tine, dacă nu știi să comunici”

Jessi Beyer

5. Ai pielea „tăbăcită”?

Bethany Babcock, CEO și fondator al Foresite Commercial Real Estate, afirmă că antreprenoriatul nu este pentru cei slabi. Este posibil să fiți criticat adesea în rolul de CEO.

De asemenea, pot trece perioade lungi de timp, fără ca cineva să vă spună… „bună treabă!”, pentru munca ta dificilă.

Feedback-urile (sau lipsa lor) pot fi adesea o trezire brutală la realitate, pentru un șef. Babcock spune că, pentru a-ți asuma un rol de CEO, este decisiv să ai pielea „tăbăcită” și multă încredere.

Uneori, vei lua decizii pe care susținătorii tăi le vor aproba le vor plăcea, iar alteori deciziile vor fi nepopulare și vor avea dizidenți vocali. Rămâi ferm, în privința deciziilor tale, și continuă să avansezi în direcția viselor tale.

6. Ești capabil să te deconectezi de job?

Poate te pregătești pentru un drum greu, dacă devii șef, dar asta nu înseamnă că nu poți crea un echilibru între viața profesională și cea socială.

Trebuie să găsiți modalități simple de a scăpa de stres, cum ar fi să urmați un curs de yoga sau să faceți jogging, pentru a vă deconecta de la e-mail și de a lucra în fiecare săptămână.

Aceste lucru vă vor permite să reveniți reîmprospătați și pregătiți să vă ocupați de următoarea sarcină. Cheia succesului în calitate de CEO!

Citeşte şi:

Șapte lucruri pe care să nu-ți cheltuiești banii. Sfaturi de la oamenii care își gestionează cel mai bine finanțele

Trei sfaturi pentru a începe o carieră de influencer pe YouTube de la o tânără de 21 de ani care a lucrat cu mărci precum Amazon și Sephora

Pe ce își cheltuie Beyonce averea de 400 de milioane de dolari: case, vacanțe luxoase și cadouri extravagante pentru Jay-Z și fiica lor

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore
GSP.RO

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze