Mergi direct la conținut »
gabriela firea
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Scandal la ședința CGMB. Gabriela Firea: “În Primăria Capitalei se fac doar lucruri legale”. Ciprian Ciucu, consilier PNL: “E un tip de politică de clan”

De Delia Chilianu, . Ultimul update Joi, 23 august 2018, 14:32

Scandal la ședința CGMB de astăzi de la Primăria Capitalei. Totul a pornit de la un proiect aflat pe ordinea de zi cu referire la companiile municipale înființate anul trecut cu aprobarea consiliului General al Municipiului București.

Ad placeholder

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu, liderul consilierilor PNL, a afirmat că în companiile municipale sunt angajați rude și prieteni de-ai consilierilor general PSD și ALDE. Gabriela Firea i-a răspuns de la prezidiu: “Pentru faptul că faceți afirmații fără acoperire legală, veți plăti. (…) Urmăresc cu atenție și îngrijorare ceea ce declarați și când voi considera necesar, mă voi apăra în justiție. Să-mi arătați și mie care sunt acele rude și care sunt acei prieteni. Faceți aceste afirmații numai din dorința de a mă defăima și de defăima colegii din consiliul general, de a defăima aceste companii (municipale – n.r.). Doar pentru faptul că eu am propus înființarea lor. Dacă erau propuse de un coleg de la PNL, erau bune, cu fundiță și de luat acasă. (…) Eu vă asigur că sub mandatul meu, în Primăria Capitalei se fac doar lucruri legale. Nici moral și nici legal nu aveți ce să îmi reproșați. Dacă aveți legal, mergeți la instituții și faceți plângere, oricum sunteți specialiști. Faceți politică cu plângeri penale. Dar asta se va întoarce împotriva dumneavoastră, pentru că nicăieri în lume nu se face politică cu plângeri penale, doar în România. E un model de succes brevetat de unii colegi de-ai dumnevoastră la nivel înalt„.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu i-a luat apărarea Gabrielei Firea

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a intervenit în discuție: “De ce trebuie noi să ascultăm că avem o complicitate acest măscărici. (…) Aici sunt lucruri serioase, nu e tribuna domnului Ciucu, care se bagă și el în seamă pe la partid, că vrea să fie primar candidat și nu-l bagă nimeni în seamă, nici Orban, nici ăla micu (referire la Cristian Bușoi, președinte PNL București- n.r.)”.

În completarea celor spuse, Ciprian Ciucu a mai declarat: “Noi (consilierii PNL – n.r.) am demonstrat și publicat că există oameni din consiliile de administrație ale acestor firme, că au fost puși, cea mai mare parte dintre ei, pe criterii politice, au legături cu PSD, cu orașul Voluntari, au lucrat în firme din orașul Voluntari, sunt apropiați de Primăria Voluntari și de oameni ai ALDE și ai PMP. E clar că în aceste companii au pus oameni apropiați lor, de consilierii puterii. Nu e un secret pentru nimeni, de exemplu, că Florentin Dumitru, fostul șef de la Steaua, om de casă al lui Gigi Becali, a fost pus șef peste Compania Municipală de Sport. Astfel de exemple sunt de domeniul zecilor. Nu e ilegal, că au schimbat legea, iar acum nu mai dau concurs la angajare. Nu e ilegal. E imoral. Vii cu oameni de casă. E un tip de politică de clan. Eu zic doar lucruri pentru care am dovezi”.

Ad placeholder

În ședința de consiliu de astăzi, consilierii au mai aprobat și programul intitulat „Nicio stradă neasfaltată și fără utilități publice”, potrivit căruia vor fi asfaltate absolut toate străzile de pământ din București.

Ad placeholder
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
PARTENERI - GSP.RO
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
ADEVĂRATUL motiv pentru care Lidia Buble și Răzvan Simion s-au despărțit! Ea i-a CERUT să...
PARTENERI - PLAYTECH.RO
ADEVĂRATUL motiv pentru care Lidia Buble și Răzvan Simion s-au despărțit! Ea i-a CERUT să...
Horoscop 10 iulie 2020. Leii pot fi tentați să încalce anumite drepturi ale altora
HOROSCOP
Horoscop 10 iulie 2020. Leii pot fi tentați să încalce anumite drepturi ale altora
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close