Mergi direct la conținut »
Aproape 270 de străzi fără asfalt și fără utilități publice. Gabriela Firea: "E greu de crezut că, în 2018, în capitala țării mai sunt astfel de străzi”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Aproape 270 de străzi fără asfalt și fără utilități publice. Gabriela Firea: "E greu de crezut că, în 2018, în capitala țării mai sunt astfel de străzi”

Aproape 270 de străzi fără asfalt și fără utilități publice. Gabriela Firea: „E greu de crezut că, în 2018, în capitala țării mai sunt astfel de străzi”

Consilierii generali ai municipiului București au aprobat în ședința de astăzi proiectul intitulat Programului multianual pentru accelerarea dezvoltării rețelelor edilitare de utilități publice din Municipiul București "Nicio stradă neasfaltată și fără utilități publice". 

De Delia Chilianu,

La începutul ședinței, primarul Gabriela Firea a declarat: „În sectorul 1 sunt 95 de străzi neasfaltate și fără utilități, în sectorul 2 sunt 11 străzi, în sectorul 3 sunt 33, în sectorul 4 sunt 4, în  sectorul 5 sunt 11 , în sectorul 6 sunt 77 de străzi fără utilități publice. E greu de crezut că în 2018 mai sunt în capitala țării aproape 270 de străzi neasfaltate și fără utilități publice. De aceea demarăm acest program multianual care va începe imediat. Dacă astăzi proiectul va fi votat, vom priotiza acele 270 de străzi. Acest program este deschis. Se poate adăuga orice altă stradă, care poate nu a fost identificată în controalele efectuate de Poliția Locală și Direcția de Utilități. Acest program se va finaliza când în București nu va mai exista nicio stradă fără asfalt și fără utilități publice„.

Gabriela Firea a mai spus că lucrările de asfaltare și modernizare vor fi realizate de către companiile municipale, dar și de către societățile particulare care vor participa la licitațiile care se vor organiza în perioada imediat următoare. „Interesul este să se lucreze pe cât mai multe astfel de străzi. Cu cât lucrează mai multe societăți, companii vor participa la acest program, cu atât se va finaliza cât mai rapid”, a mai spus Gabriela Firea.

Primăria Capitalei va acorda finanțare pentru proiecte în urma unui proces de estimare a necesarului, prioritizare, selecție și bugetare a obiectivelor de investiții. În etapa de estimare, Primăria Capitalei va solicita fiecărei primării de sector necesarul cu privire la obiectivele pe care dorește să le includă în Program.

Străzile incluse în program vor fi preluate în administrare Consiliului General al Municipiului București, prin Hotărâre de Consiliu, pe durata implementării proiectelor de modernizare.

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!
Recomandări

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!

Programul este finanțat din bugetul Primăriei Municipiului București, scopul final fiind dotarea tuturor străzilor nemodernizate din Capitală cu rețea de alimentare cu apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială, iluminat public și modernizarea sistemului rutier.

 În primăva acestui an, Administrație Străzilor, instituție din subordinea Primăriei Capitalei anunța că demarează un amplu program de asfaltare a străzilor de pământ. Reprezentanții municipalității susțin că programul votat astăzi de consilieri vizează alte străzi decât cele identificate de Adiministrația Străzilor.

CITEȘTE ȘI:

Căile Ferate ale Bucureştiului, în prag de desfiinţare. Drumul de fier urban, înlocuit cu bulevarde

Close
Închide
  Close