MENIU CAUTĂ
25 Noi. 2004 22:00

Schimbarea la fata

Distribuie

din insarcinarea autoritatilor Ucrainei. Medicii austrieci care l-au tratat nu au putut insa confirma existenta unor semne de otravire.
John Henry, toxicolog la Spitalul St. Mary din Londra si consultant al Serviciului britanic national de informatii in problema otravirilor, este de parere ca acneea care mutileaza fata lui Iuscenko constituie marturia otravirii lui cu dioxina - o substanta chimica ce contine clor, scrie revista Nature.
Unul din cazurile notorii de otravire cu dioxina s-a produs in anul 1976, in orasul italian Seveso, cand, ca urmare a unei explozii la o intreprindere industriala, in aer s-au degajat 20 de kilograme de dioxina. Peste cateva ore, pe pielea locuitorilor au aparut pete asemanatoare celor provocate de arsuri. Doua luni mai tarziu, fetele oamenilor care au aspirat cantitati mai mari de dioxina s-au acoperit de cosuri.

Medicul personal: „Iuscenko se va vindeca”

In opinia toxicologului britanic, cosurile de pe fata lui Iuscenko ar fi putut aparea chiar si dupa o singura doza importanta de dioxina pusa in hrana.
Medicul austriac al lui Iuscenko a declarat ca acesta si-ar putea recapata in curand infatisarea fireasca. „Daca nu i se mai intampla nimic, cred ca se va vindeca”, a spus medicul Michael Zimpfer, director al clinicii vieneze unde Iuscenko a primit de curand ingrijiri. Figura lui Iuscenko a imbatranit brusc, pielea si-a schimbat culoarea si poarta urmele bolii. „Procesul ar trebui sa fie reversibil. I-am spus ca pielea se reface mai greu decat restul corpului”, a subliniat medicul.

Drumurile internationale, blocate de protestatari

Sustinatorii lui Viktor Iuscenko au inceput sa blocheze drumurile internationale din regiunile de frontiera, a anuntat, ieri, la Kiev, Oleksandr Zincenko, directorul echipei de campanie al liderului opozitiei ucrainene, care a cerut anularea rezultatelor alegerilor prezidentiale, considerand ca scrutinul a fost fraudat.
Iuscenko a declarat, intr-un interviu pentru canalul de televiziune Euronews, ca „11.000 incalcari ale legii au fost comise in timpul celor doua tururi ale alegerilor prezidentiale” din Ucraina.
„Grupul Kucima-Ianukovici a incercat sa comita o lovitura de stat si sa falsifice alegerile”, a afirmat Viktor Iuscenko. „Este o crima impotriva poporului”, a adaugat el.

Comentarii