De Mihai Niculescu,

Examenele ar urma să fie date mai devreme, fără ca școlarii să se confrunte cu perioada caniculei, în clase fără aer condiționat, susțin reprezentanții Consiliului Național al Elevilor.

”Dintr-o altă perspectivă, începerea cursurilor mai devreme înseamnă şi o finalizare mai timpurie a acestora, ceea ce îi eliberează pe elevi de presiunea susţinerii examenelor de final de ciclu de învăţământ în condiţii de temperatură necorespunzătoare, în săli de clasă lipsite de sisteme de aer condiţionat. La rândul lor, elevii din învăţământul profesional şi tehnic sunt avantajaţi de o astfel de măsură, terminând cursurile de practică mai devreme, nu în luna iulie, când din cauza temperaturilor ridicate şi a condiţiilor improprii de desfăşurare a actului educaţional, aceştia nu mai pot asimila informaţia livrată la un randament satisfăcător”, au mai transmis elevii Ministerului Educației, potrivit stiripesurse.ro.

”Nu renunţăm la o propunere care este în beneficiul elevilor din România şi nu suntem înţelegători, atâta timp cât educaţia nu va fi prioritară. Este momentul ca la Educaţie să se asume politic o decizie benefică pe termen lung”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Antonia-Laura Pup.

Potrivit unei propuneri lansate luni în dezbatere publică de Ministerul Educației, anul școlar 2020-2021 va începe la 14 septembrie și se va termina la 14 iunie. Fiecare asemestru va avea 17 săptămâni, iar vacanţa de primăvară e fracţionată pentru a include Paştele ortodox şi pe cel catolic.

Citeşte şi:

Două rachete rusești au fost lansate din Iran și au spulberat avionul ucrainean în câteva secunde. Detaliul fatal care a curmat viața a 176 de oameni

Iar ne surprinde viața nepregătiți! Iohannis și Orban au hotărât pentru aproape 20 de milioane de români că vrem anticipate!

9 din cele 13 conturi false de Facebook care o lăudau pe Firea au fost șterse!

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie