Mergi direct la conținut »
Școli închise în Grecia din cauza vremii severe. Avertizare MAE pentru români
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Școli închise în Grecia din cauza vremii severe. Avertizare MAE pentru români

Școli închise în Grecia din cauza vremii severe. Avertizare MAE pentru români

Grecia este ameninţată de un ciclon mediteranean numit MediCan care va aduce valuri de peste zece metri şi vânt care va sufla și cu 95 de kilometri pe oră. Astfel, vremea severă a determinat închiderea şcolilor şi ancorarea ambarcaţiunilor în mai multe regiuni ale ţării.

Școlile se vor închide în Attica şi în mai multe insule din Marea Egee, ca măsură de precauţie după ce
meteorologii au emis avertizări privind evoluţia unui ciclon rar care va afecta vineri partea de vest a ţării şi va înainta sâmbătă către zona centrală.

Frontul rece care s-a abătut asupra Greciei începând de marţi a perturbat programul de circulaţie al feriboturilor şi trenurilor şi a provocat întreruperi sporadice ale furnizării energiei electrice din cauza arborilor căzuţi pe liniile de înaltă tensiune, potrivit Agerpres.

Populaţia elenă a fost îndemnată să rămână vigilentă pentru a nu fi surprinsă de fenomenele de vreme extremă şi au recomandat evitarea călătoriilor nenecesare.

MAE a recomandat cetățenilor români să se informeze înainte de a pleca la drum, iar dacă sunt deja în Grecia să își ia măsuri de siguranţă.


EXCLUSIV/ Am aflat ce a făcut inginerul român dispărut acum o lună. A fost cerșetor în Istanbul și l-au ajutat turcii omenoși!


 

Close
Închide
  Close