Mergi direct la conținut »
Gabriela Firea: „Școlile din București și Ilfov ar putea rămâne închise și miercuri”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Gabriela Firea: „Școlile din București și Ilfov ar putea rămâne închise și miercuri”

Gabriela Firea: „Școlile din București și Ilfov ar putea rămâne închise și miercuri”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, ia în calcul ca școlile din București și din județul Ilfov să rămână închise și miercuri, din cauza gerului. În Capitală și în mai multe județe din țară cursurile vor fi suspendate luni și marți. 


Cum va fi vremea săptămâna viitoare


„M-am consultat şi cu Ministerul Educaţiei, şi cu părinţii, decizia nu a fost uşor de luat. S-ar putea ca şcolile să rămână închise şi miercuri.  Este mult mai înţelept să luăm decizia întreruperii, să nu se revină din vacanţa de iarnă, va fi un ger năprasnic, -23 de grade, iar marţi seară spre miercuri va ninge viscolit”, a spus Gabriela Firea la Realitatea TV.

Școli închise în mai multe județe

Vineri seară, Firea a anunțat că școlile și grădinițele din București și județul Ilfov vor fi închise luni și marți, din cauza gerului. Sâmbătă, mai multe județe din țară au decis suspendarea cursurilor luni și marți. Acestui demers li s-au alăturat, tot sâmbătă, și mai multe unviersități din țară.

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, un cod galben de vreme geroasă în toată ţara până pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmând să coboare frecvent la -25 de grade.

În plus, ANM a anunțat sâmbătă că, începând de marți, este posibil să fie viscol în sudul, sud-estul și estul țării.

Până duminică la ora 22:00, este valabil un cod galben de vânt în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte. Vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50…60 km/h şi, pe arii restrânse, 70…75 km/h, spulberând şi troienind zăpada.

Close
Închide
  Close