Mergi direct la conținut »
UPDATE / Școlile, grădinițele vor fi închise luni și marți, în București și Ilfov. Două universități și-au suspendat cursurile
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE / Școlile, grădinițele vor fi închise luni și marți, în București și Ilfov. Două universități și-au suspendat cursurile

UPDATE / Școlile, grădinițele vor fi închise luni și marți, în București și Ilfov. Două universități și-au suspendat cursurile

Școlile și grădinițele vor fi închise luni și marți, în București și Ilfov, din cauza condițiilor meteo. De asemenea, nici elevii de liceu nu vor merge la cursuri. Decizia a fost luată de primarul general Gabriela Firea.

UPDATE ora 10:50. Universitatea Politehnica din București și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinată au luat decizia de a suspenda cursurile luni și marți, din cauza gerului. Anunțul a fost făcut sâmbătă dimineață de primaul Capitalei, Gabriela Firea.

Firea a anunțat vineri seară că școlile, grădinițele și creșele din București și județul Ilfov vor fi închise luni și marți.

„Am luat decizia și cu domnii primari de sectoare ca luni și marți să nu fie deschise grădinițele, creșele, școlile și liceele, deoarece informațiile pe care le-am primit de la specialiștii în meteorologie arată faptul că luni, marți și chiar miercuri dimineață va fi ger năprasnic, în jur de minus 20 de grade, pericol pentru copii, profesori, părinți, pericol de îmbolnăviri, pericol de accidente. Chiar dacă în Capitală se va putea circula, pentru că se acționează în continuare și în această noapte, și sâmbătă, și duminică și circulația va fi permisă, este vorba de ger năprasnic, condiții meteo dificile”, a declarat Gabriela Firea la Centrul de comandă al Poliției Municipale.

Potrivit ei, prefectul de Ilfov i-a transmis că a luat aceeași decizie.

Primarul general a adăugat că va discuta ulterior cu ministrul Educației și cu inspectorul școlar pentru a se stabili dacă școala va putea începe de miercuri sau poate de joi, când, a arătat ea, este prima zi în care vremea se va îmbunătăți în Capitală.

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„
Recomandări

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„

 

După viscol și ninsori abundente, meteorologii anunță ger puternic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -16 grade in estul Transilvaniei si in Moldova si -8 grade in nordul Olteniei , iar cele minime se vor încadra între -21 și -10 grade. Luni, în București, temperatura maximă va fi de -15…-13 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -21 de grade.

Altfel, Gabriela Firea a anunțat că este mulțumită de modul în care s-a făcut deszăpezirea, însă intenționează să demită conducerea RATB. ”Toți colegii au fost la posturi si s-a văzut că deszăpezirea s-a făcut la un nivel mai bun dect anii trecuți”, a precizat Firea. ”Directorul RATB a fost în concediu fără să mă anunțe”, a spus primarul general.

Corespondență din Milano. Reporterul Libertatea a ajuns în zona afectată de coronavirus în Italia
Recomandări

Corespondență din Milano. Reporterul Libertatea a ajuns în zona afectată de coronavirus în Italia

 

„Am mai avut o nemulțumire — și am reacționat prompt — atât în ceea ce privește trotuarele, cât și în ceea ce privește stațiile RATB. (…) Nu am fost mulțumită de cum au respectat dispozițiile mele reprezentanții RATB, lucru pentru care am dispus trimiterea Corpului de control al primarului general în misiune ad-hoc, azi dimineață, pentru a vedea de ce ceea ce noi am decis ieri nu s-a respectat. Am spus și am dispus, de asemenea, să fie chemați angajați de acasă, dacă sunt mai mulți în concediu. Am dispus scoaterea în trafic a mai multor mașini și au scos doar 11 în plus, lucru care nu este în măsură să ne mulțumească. Voi face mai spre seară un raport complet în ce privește RATB”, a spus ea, după Comandamentul de iarnă convocat la sediul Poliției Locale.

Cod portocaliu de viscol, în 8 județe, până la 23:00 / FOTO&VIDEO

PROGNOZA METEO pentru SÂMBĂTĂ

LA MUNTE: Vremea se va menţine geroasă. Temporar va ninge, mai ales în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, unde în cursul nopţii ninsorile vor fi abundente, iar vântul va continua să prezinte intensificări, viscolind şi spulberând zăpada.

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat
Recomandări

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat

 

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi geroasă atât ziua, cât și noaptea. Cerul va avea înnorări şi temporar va mai ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de -11…-10 grade, iar cea minimă de -15…-13 grade.

PROGNOZA METEO pentru DUMINICĂ

LA MUNTE: Vremea se va menține geroasă atât noaptea cât şi ziua. Cerul va fi mai mult noros şi, mai ales în cursul zilei, temporar va ninge în toată zona montană, dar local, în Carpații Orientali și Meridionali, ninsorile vor fi mai însemnate cantitativ. Vântul va avea intensificări mai ales în zona înaltă, viscolind și spulberând zăpada.

 

Close
Închide
  Close