De Adriana Oprea,

Distincţia i-a fost acordată post-mortem scriitorului Paul Goma „ca semn de prețuire a mărturisirii creștine din opera sa și pentru curajul de a înfrunta dictatura ateistă, de a denunța atrocitățile regimului sovietic de ocupație din Basarabia, oferind un exemplu de rezistență prin cultură și civism”, se precizează în comunicatul Mitropoliei.

Mitropolia Basarabiei va transmite această distincție fiului marelui scriitor, prin intermediul Arhiepiscopul Parisului și Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale care a întreprins demersurile necesare pentru oferirea unui loc de veci familiei Goma în cimitirul parizian de la Thiais și a acceptat oficierea serviciilor religioase legate de înhumarea lui Paul Goma.

Paul Goma s-a născut la 2 octombrie 1935 în satul Mana din județul Orhei, familia sa fiind nevoită să se refugieze în interiorul României odată cu ocuparea Basarabiei, ca urmare a aplicării prevederilor pactului Ribbentrop-Molotov.

Marele scriitor și disident anticomunist a murit, în noaptea de 24/25 martie, într-un spital din Paris, în urma infecției cu noul tip de coronavirus. 

Citeşte şi:

VIDEO | În Milano s-a deschis cel mai mare spital cu terapie intensivă, în doar 10 zile de muncă neîntreruptă. Italienii au donat 21 de milioane de euro

Unu din cinci bolnavi de COVID-19 are şi altă infecţie respiratorie, precum gripa, care poate camufla simptomele coronavirusului

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor