MENIU CAUTĂ

Scrisoare deschisă, în apărarea fostului preot Cristian Pomohaci. „Pentru ce atâta mânie?”

Distribuie

Scrisoare deschisă, în apărarea fostului preot Cristian Pomohaci. Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Cristian Pomohaci a fost exclus din Biserică. Decizia Consistoriului Mitropolitan în cazul fostului preot este una definitivă. Iată prima declarație a lui Cristian Pomohaci după 4 luni de tăcere. „Am curajul”.

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost caterisit pe 27 iulie 2017, prin decizia Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei. El este acuzat că ar fi racolat un minor în scopuri sexuale.

Scandalul imens a izbucnit după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care Cristian Pomohaci i-ar fi spus unui adolescent de 17 ani că l-ar plăti ca să întrețină relații sexuale cu el.

Acum, 926 de creștini ortodocși care au frecventat, mai bine de 17 ani, biserica unde slujea Pomohaci au redactat o scrisoare deschisă, în apărarea acestuia. Scrisoarea acuză posturile TV de defăimare, dar îi atacă și pe amfitrionii care l-au denigrat pe fostul preot și le-au permis și invitaților acest lucru.

„Pentru ce se manifestă atâta înverșunare, atâta mânie împotriva Părintelui Pomohaci? De ce s-a dorit nimicirea totală a sa, omorârea morală, dupa 17 ani de slujire în cadrul BOR (Biserica Ortodoxă Română – n.r.), după susținute eforturi duhovnicești, organizatorice și gospodărești de excepție” – este doar un scurt fragment din scrisoarea deschisă.

Mai mult, semnatarii scrisorii îl acuză chiar și pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, de alimentare a unei confuzii generale.

„Ar fi fost de dorit ca și declarațiile ‘Purtătorului de cuvinte’ V. Bănescu să fie clare și lămuritoare, să nu alimenteze o și mai mare confuzie. La acest nivel, afirmațiile bazate pe ‘vorbe din auzite’… nu au nicio justificare „, au precizat aceștia.

VEZI AICI SCRISOAREA INTEGRALĂ, care a fost trimisă Părintelui Patriarh Daniel și înregistrată la Patriarhia Ortodoxă Română.


CITEȘTE ȘI…  Români de care suntem mândri: Florin Piersic

Presa internațională, despre protestele din Capitală: „Fără târg de Crăciun în Piața Victoriei”


 

Citește mai multe despre preot și scrisoare pe Libertatea.

Comentarii