Mergi direct la conținut »
UPDATE | Cristian Pomohaci a fost exclus din preoție, dar decizia poate fi atacată la mitropolit în termen de 15 zile
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE | Cristian Pomohaci a fost exclus din preoție, dar decizia poate fi atacată la mitropolit în termen de 15 zile

UPDATE | Cristian Pomohaci a fost exclus din preoție, dar decizia poate fi atacată la mitropolit în termen de 15 zile

Cristian Pomohaci este cercetat de Parchetul instanţei supreme pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani. Cristian Pomohaci nu a prezentat probe şi dovezi pentru a se dezvinovăţi, iar conducerea arhiepiscopiei a cerut convocarea Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Astăzi, el ar putea afla decizia.

UPDATE – 14.10: Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a hotărât ca preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani, să fie dat afară din preoție, decizia putând fi atacată la mitropolit în termen de 15 zile, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, părintele Oliviu Botoi.

„În urma judecării cazului părintelui Pomohaci, Consistoriul Eparhial s-a pronunțat și a hotărât caterisirea părintelui Cristian Pomohaci. Aceasta înseamnă pierderea preoției pentru totdeauna și a posibilității de a ocupa un post în activitățile bisericești. Nu va mai putea îmbrăca haina preoțească. (…) Decizia a fost aprobată de ÎPS Irineu, este executorie, dar poate fi atacată în termen de 15 zile la mitropolit”, a spus reprezentantul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, citat de Agerpres.

Știrea inițială – Purtătorul de cuvânt al Arhsipiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, pr. Oliviu Botoi, a declarat, miercuri, presei, că preotul Cristian Pomohaci nu a prezentat nicio dovadă În cele 30 de zile pe le-a avut la dispoziţie pentru a se disculpa de învinuirile care i s-au adus în spaţiul public.

„În cele 30 de zile pe care părintele Cristian Pomohaci le-a avut la dispoziţie pentru a prezenta probe sau dovezi care să îl disculpe de învinuirile care i s-au adus în spaţiul mediatic nu au fost prezentate probe la Centrul Eparhial. Părintele a fost prezent ieri (marţi – n.r.) la orele după-amiezii la Centrul Eparhial, însă nu s-au prezentat probe care să îl dezvinovăţească de acuzaţiile care i s-au adus”, a spus Botoi.

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!
Recomandări

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!

Potrivit acestuia, conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a analizat, miercuri, cererea depusă de Cristian Pomohaci pentru retragerea temporar[ din preoţie şi a decis să ceară convocarea Consistoriului Eparhial, organ care va judeca acest caz.

„Există cererea părintelui Cristian Pomohaci care a fost înaintată Centrului Eparhial prin care solicită retragerea temporară din preoţie invocând motive de sănătate, care a fost analizată astăzi în şedinţa permanenţei Consiliului Eparhial şi a fost trimisă spre analiză Consistoriului Eparhial care se va întruni mâine (joi – n.r.)” a mai spus pr. Oliviu Botoi.

Preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, a depus o cerere de autosuspendare din preoţie, invocând motive medicale, a declarat, marţi, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.


Viorica de la Clejani: „Nu am vrut să mă mărit cu Ioniţă! Nu mi-a plăcut de el la început!”

Close
Închide
  Close