De Valentina Postelnicu,

Deputatul ALDE Alexandru Ştefan Băişanu, propus de premierul Viorica Dăncilă ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, spune că partidul său este „rupt”, deoarece o mare parte dintre membri vor să plece.

„În momentul de faţă văd că se întâmplă lucruri destul de grave. Partidul este rupt, o mare parte dintre oameni tinde să plece, fie la PSD, fie la PRO România, fie la PNL sau la orice alt partid şi cred că unitatea partidului este mai importantă decât oricare dintre liderii partidului, nu vorbim de Călin Popescu-Tăriceanu, nu i-a cerut nimeni retragerea sau demisia, dar este absolut firesc ca cei care l-au sfătuit până acum şi au dus partidul în situaţia în care se află ar trebui să facă un pas înapoi. Nu vorbim de excluderi. (…) Trebuie restartat partidului”, a afirmat Băişanu la Parlament.

Băişanu anunţă că va cere organizarea unui congres, precizând că, în mod categoric, se va lua în discuţie şi decizia de ieşire de la guvernare.

„Categoric vom cere congres, este nevoie de un congres pentru că ALDE este un partid de lideri (…), dar şi talpa partidului, omul de rând din ALDE, care a muncit în campanie în judeţul lui, în comuna lui, în oraşul lui, înseamnă ceva şi trebui să-i ascultăm pe toţi şi după un congres să ne supunem majorităţii”, a spus deputatul ALDE.

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă
Recomandări

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă

 

Potrivit lui Băişanu, „ieşirea de la guvernare, alianţa cu PRO România au fost făcute pentru sprijinirea candidatului ALDE la preşedinţia României”.

„În momentul în care ALDE nu mai are candidat, întreaga construcţie pică, trebuie să găsim alte formule cu care să întărim acest partid”, a adăugat Băişanu.

Potrivit acestuia, nu poate fi exclus din partid, în baza unei hotărâri pe care a luat-o la un moment dat forul de conducere al partidului.

„Un senator, un deputat nu poate fi exclus decât în cadrul Delegaţiei Permanente. Lucrul acesta se va întâmpla luni, probabil. Ne vom expune punctele de vedere şi vom explica tuturor că toată construcţia care ne-a fost servită am acceptat-o în ideea că acest partid are un candidat la preşedinţia României în persoana lui Călin Popescu-Tăriceanu. În momentul în care ieşi de la guvernare pentru a face alianţă cu un partid, PRO România, în momentul în care renunţi la candidatura preşedintelui, toată această construcţie se dărâmă, nu mai are niciun sens. (…) Trebuie să se supună la vot excluderea noastră şi mă bazez pe raţiunea colegilor din ALDE că acest gest ar fi unul catastrofal pentru ALDE. Dacă 5 dintre parlamentarii ALDE vor ieşi din grup, fără să-şi dea demisia din ALDE, se pierde şi grupul de la Camera Deputaţilor, aşa cum s-a pierdut şi la Senat. În momentul acela, partidul nu mai are propria reprezentare”, a explicat deputatul.

Citeşte şi:

Teodor Meleşcanu atacă în instanţă excluderea din ALDE. Mesaj către Tăriceanu: „Nu cred în sancțiuni, excluderi și apucături de dictator din Banana Land!”

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”
GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente