De Dragoș Tănase,

Datele statistice referitoare la dispersia pe intervale valorice a bonurilor fiscale în raport cu valorile extrase arată că doar în cazul a 6 extrageri (10,17%) din cele 59 organizate în perioada aprilie 2015 – iulie 2019, bonul fiscal câștigător a avut o valoare mică, din intervalul 1-99 lei, potivit MFP.

Din datele disponibile în acest moment rezultă că, ponderea bonurilor fiscale pe intervale valorice, în total bonuri fiscale emise de operatorii economici din România, este următoarea:

  • bonuri fiscale cu valori cuprinse în intervalul 1 – 99,99 lei: 83%;
  • bonuri fiscale cu valori cuprinse în intervalul 100 – 999,99 lei : 17%

Astfel, probabilitatea scăzută, confirmată de datele statistice prezentate, a extragerii unor valori mici, aferente achizițiilor uzuale de bunuri cu amănuntul și servicii, în condițiile în care operatorii economici eliberează, preponderent bonuri fiscale cu valori de până la 100 lei (aproximativ 83%), poate determina o diminuare a popularității Loteriei bonurilor fiscale

Deținătorii de bonuri fiscale cu valori mici, care sunt majoritari numeric, au șanse reduse să devină câștigători, nefiind astfel stimulați prin acest instrument să solicite și să păstreze bonurile fiscale pentru participarea la Loteria bonurilor fiscale, arată expunerea de motive a actului normativ pus în dezbatere publică de minister.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

Acum, vor avea șanse mai mari de câștig bonurile fiscale cu o valoare de până în 99 de lei, după adoptarea modificărilor prezentate.

Valoarea unui premiu se va determină prin împărțirea subfondului de premiere aferent intervalului din care face parte bonul fiscal la numărul total de bonuri fiscale câștigatoare din acel interval.

Suma finală de plată cuvenită unui câștigător se va stabili prin rotunjire la leu în favoarea câștigătorului.

Ce propune noul proiect al MFP pentru Loteria Bonurilor Fiscale

Propunerea stabilește acordarea a maximum 80 de premii pentru intervalul valoric 1-99 lei și a cel mult 20 de premii pentru intervalul valoric 100-999 lei, informează Digi 24, care citează Mediafax.

Extragerea aleatorie de numere, se va face astfel:

  • a) câte un număr din intervalele valorice 1-99 lei inclusiv, respectiv 100-999 lei inclusiv. Fiecare număr extras reprezintă valoarea totală a bonului fiscal, fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată și rezultă în urma extragerii succesive a două, respectiv trei serii de cifre, după caz, cuprinse între 0 și 9;
  • b) un număr reprezentând ziua emiterii bonului fiscal;
  • c) un număr reprezentând luna emiterii bonului fiscal, în cazul extragerilor ocazionale.
Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată
Recomandări

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată

Bonurile de la schimbul valutar vor putea participă la Loteria bonurilor fiscale

În cazul bonurilor fiscale emise de aparatele de marcat destinate activității de schimb valutar, nu se regăsește rubrica „Total” că în cazul celorlalte bonuri fiscale, ci sunt evidențiate două valori, respectiv „suma încasata de la client” și „suma plătită clientului”, situație care a generat dificultăți în aplicarea legislației din domeniul Loteriei bonurilor fiscale.

Acum, se clarifică faptul că sunt eligibile să participe la Loteria bonurilor fiscale, și bonurile fiscale emise de aparate de marcat destinate activității de schimb valutar care reflectă, din punct de vedere al deținătorului, atât operațiunea de cumpărare de valute, cât și operațiunea de vânzare de valute, scrie e-juridic.manager.ro.

Totodată, se are în vedere înlocuirea sintagmei „titular” cu sintagma „deținător” al bonului fiscal, având în vedere faptul că, date fiind elementele care se regăsesc pe bonurile fiscale, în majoritatea situațiilor este dificilă stabilirea identității persoanei care a făcut achiziția de bunuri sau servicii.

Citeşte şi:

Loteria bonurilor fiscale pentru iunie 2019. Care sunt bonurile câștigătoare

Rezultatele tragerii Loto 6 din 49 din 15 august 2019. Care sunt numerele extrase

ANALIZĂ LIBERTATEA | Rectificarea bugetară, apă de ploaie. Guvernul trebuie să facă rost de 15 miliarde de lei până în noiembrie

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens
HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens