De Cristian Otopeanu, Cristina Sterian,

„Astăzi am luat o decizie foarte importantă. Având în vedere concluziile comisiei medicale de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi cererea ofiţerului în cauză, începând cu data de astăzi, colonelul Sebastian Cucoş a fost trecut în rezervă”, a declarat Marcel Vela.

Sebastian Cucoş este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, după violenţele din 10 august 2018, dosarul fiind instrumentat de DIICOT, potrivit Mediafax.

În decembrie 2019, B1 TV a informat că Sebastian Cucoş, aflat în concediu medical timp de trei luni, plănuia să se pensioneze, ca să nu fie tras la răspundere în urma unei anchete interne a MAI.

Ultima misiune a lui Sebastian Cucoș

Ultima misiune a lui Sebastian Cucoș a avut loc duminică seară, la Buzău, la Selecția Națională a Eurovision Song Contest 2020, care s-a desfășurat la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, oraș unde Sebastian Cucoș fusese detașat.

Duminică seara, Sebastian Cucoș s-a aflat alături de comandantul IJJ Buzău, Virgil Cueru, la comanda dispozitivului care a asigurat măsurile de ordine la spectacolul la care au participat aproximativ 1500 de oameni.

Două măști pierdute în starea de alertă. Scenetă mută dintr-un salon de frizerie
Recomandări

Două măști pierdute în starea de alertă. Scenetă mută dintr-un salon de frizerie

 

„Este adevărat. Ultima misiune a lui Sebastian Cucoș a fost duminică seara la spectacolul Eurovision. El a îndeplinit funcția de consilier al comandantului dispozitivului format din 40 de jandarmi. Misiunea a fost una de asigurare a ordinii grad de risc 3”, a declarant comandantul IJJ Buzău, Virgil Cueru care s-a aflat la comanda dispozitivului.

Potrivit sursei citate Sebastian Cucoș a avut ulterior datei de 1 martie două zile libere în care a fost prezent la comisiile medicale din cadrul Jandarmeriei care au decis pensionarea sa.

Solicitarea de trecere în rezervă venită din partea lui Sebastian Cucoș are motive medicale. El a fost rănit în cadrul ultimei misiuni internaționale pe care a executat-o în Kosovo având încă o schijă în picior.

Deși trecerea sa în rezervă a fost anunțată de ministrul Marcel Vela astăzi, 4 martie, ea intră în vigoare mâine, 5 martie, când Sebastian Cucoș trebuie să se prezinte la Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău, unde urmează să predea toate echipamentele pe care le-a primit la venirea în unitate.

Citeşte şi:

Sebastian Cucoș, comandantul jandarmilor la protestul din 10 august, a fost mutat la Jandarmeria Buzău

Sebastian Cucoș, numit la șefia Jandarmeriei București, la un an de la violențele din 10 august!

Ion Caramitru, amintiri răvăşitoare pentru Libertatea de la cutremurul din 1977: „Toma Caragiu şi Alexandru Bocăneţ au murit îmbrăţişaţi”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați