14 Mar. 2018 23:25

Sebastian Ghiță, despre plecarea din România: “Știau toți că voi fi arestat”

Distribuie

Sebastian Ghiță a vorbit, în interviul acordat lui Ion Cristoiu pentru evz.ro, și despre plecarea sa din România și ultima întâlnire directă cu Florian Coldea, spunând că a vrut să se uite pentru ultima oară în ochii acestuia. Totodată, el a afirmat că înainte să plece a luat parte la o petrecere de la SRI, iar atitudinea celor prezenți l-au determinat să fugă din țară.

Sebastian Ghiță a declarat în interviu că a participat, chiar în seara în care a fugit peste hotare, la o întâlnire a celor de la SRI.

Sebastian Ghiță întâlnire cu Florian Coldea

“Era chiar o acțiune, o întâlnire care este obișnuită între membrii Comisiei și cei de la SRI. Totul se desfășura la K2. La astfel de întâniri vin directorul, primul adjunct, adjuncții, nu toți, vin, dau mâna cu cei care își termină mandatul. Am mers și eu la aceea întâlnire, sigur, căutând să mă mai uit încă o dată în ochii lui Florian Coldea”, a spus Ghiță.

“Nu suntem nici unul naivi. Timp de 2-3 ani le-am explicat lui Marius Iacob și lui Kovesi și lui Maior și altora: domnule, ce se întâmplă cu omul ăsta și cu oamenii ăștia? Nu știam atunci că toți procurorii stau la o masă, că falsifică înregistrări. Povesteau toți martorii ăștia falși, acoperiți, că îi pun ăștia să facă lucruri rele. Eu îi tot explicam lui Coldea că nu e în regulă. El zâmbea, râdea, se făcea pe miratul și atunci am vrut să mă mai uit o dată în ochii lui Coldea, atunci. Omenește vorbind, nu mi-am închipuit că după 2-3 ani nu o să mă bage nici măcar un pic în seamă, după atâtea lucruri întâmplate între noi”, a mai spus Sebastian Ghiță.

El a susţinut că atitudinea faţă de el a celor de acolo l-a determinat să plece.

“Cei de la petrecere ştiau toţi că voi fi arestat. Eram mort, dar eu nu ştiam. Eram mort viu. Georgian Pop mă trăgea de ureche, alt senator mai în vârstă mă mângaia aşa, pe cap. A fost o senzaţie foarte urâtă. Mă compătimea toată lumea. M-a îngrijorat situaţia, pentru că totuşi te aştepţi în societate să găseşti judecători, şefi de instituţii, oameni chemaţi să apere cetăţenii, nu doar o dorinţă solidă să îl vezi pe celălalt mort”, a povestit Sebastian Ghiţă.

Anterior, Ghiță vorbise și despre înregistrările trimise în plic, spunând că nu știa dacă o să îl calce cu mașina sau nu cineva, dar și despre cum procurorul Negulescu îi pregătise deja o celulă.


Citește și: Centrul de informare turistică de pe strada Lipscani, la un pas de a fi închis. Centrul ajută, anual, peste 12.000 de turiști


Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Români de care suntem mândri: Nicolae Teclu
Loading...
Comentarii