Mergi direct la conținut »
Seceta lovește în Botoșani! Stau la coadă la apă

Seceta loveşte din ce în ce mai rău satele din judeţul Botoşani. În localitatea Aurel Vlaicu, din comuna Avrămeni, fântânile și chiar pârâul care străbate localitatea au secat.

Astfel, pentru a avea apa necesară animalelor, localnicii se trezesc cu noaptea în cap și merg cu căruțele încărcate cu butoaie la marginea satului pentru a lua apă adusă cu mașinile pompierilor. Ei așteaptă ore întregi la cozi uriașe, pentru a putea să își umple butoaiele, în ceea ce pare a fi cea mai secetoasă perioadă din istoria satului.

„Am 74 de ani și nu am crezut niciodată că o să trăiesc așa ceva. Nu este apă. Se bate lumea pentru o găleată de apă. Noroc cu pompierii că vin de două — trei ori pe zi şi ne aduc apă”, spune unul din localnicii din Aurel Vlaicu.

Țăranii din Aurel Vlaicu se tem că situația s-ar putea înrăutăți odată cu venirea sezonului rece.

Animalele pasc în albia râului

Ei susțin că, dacă nu va fi ploaie sau ninsoare, nu vor mai avea de unde să adape animalele, care în prezent pasc din albia râului care trecea prin zonă, în loc să se adape.

seceta (2)

Autoritățile locale au săpat, până acum, mai multe puțuri de mare adâncime, însă nu au reușit să dea de izvoare de apă, din cauza scăderii considerabile a nivelului pânzei freatice.

Close
Închide
  Close