MENIU CAUTĂ
, de Dragoș Tănase

Secţia ATI și blocul operator de la Spitalul „Marius Nasta” se redeschid. Cele două secții au fost închise după ce 13 pacienți au murit infectați!

Distribuie

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a anunțat că secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) şi blocul operator de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală se vor deschide, după ce s-au terminat procedurile de igienizare.

De la începutul acestui an, 17 pacienți s-au infectat cu acinetobacter în incinta spitalului, iar 13 dintre aceștia au murit!

Deocamdată, nu a fost anunțată data la care se vor redeschide cele două secții.

Pe 19 februarie 2019, Direcţia de Sănătate Publică a decis oprirea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Capitală deoarece rezultatele analizelor privind infecţiile intraspitaliceşti nu erau conforme.

Un număr de 17 pacienţi au fost infectaţi cu acinetobacter de la începutul anului 2019, iar 13 au murit, a anunțat, pe 6 martie, managerul Institutului „Marius Nasta’”, Beatrice Mahler.

„În anul 2018, în institut au fost raportate 51 de infecţii nosocomiale cu mai mulţi germeni. Din 01.01.2019, s-au raportat către DSP 14 infecţii la pacienţi cu acelaşi germene. Raportarrea către DSP s-a făcut pentru 14 cazuri, pentru că la trei dintre pacienţi confirmarea infecţiei s-a făcut postmortem”, potrivit unei informări a managerului Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

Potrivit sursei citate, din ianuarie 2019, numărul de pacienţi decedaţi în institut a fost de 64, mult peste numărul de decese din 2018, când au fost înregistrate 37 de decese, sau din 2017, când au fost înregistrate 46.

Pe 21 februarie, pe prima pagină, Libertatea își informa publicul cu titlul: „Cifrele reale ale crizei de la Spitalul „Marius Nasta”: 18 infectați, dintre care 9 morți, de la începutul anului 2019!”.

În acel moment, clinica insista că sunt doar trei morți infectați cu acinetobacter.


Citește și:

Numărul real al morților infectați la „Marius Nasta” este mult mai mare: 17 infectați cu acinetobacter dintre care 13 au murit! Libertatea a publicat informații corecte acum două săptămâni!

Cifrele reale ale crizei de la Spitalul „Marius Nasta”: 18 infectați, dintre care 9 morți, de la începutul anului 2019! Managerul Beatrice Mahler: „Nu știu câți decedați sunt și eu vreau să le știu numărul și să aflu adevărul!”


 

Comentarii