Mergi direct la conținut »
UPDATE. Şedinţa CSAT, suspendată de preşedintele Iohannis, după discuţii prelungite. Se reia pe 19 decembrie
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Şedinţa CSAT, suspendată de preşedintele Iohannis, după discuţii prelungite. Se reia pe 19 decembrie

UPDATE. Şedinţa CSAT, suspendată de preşedintele Iohannis, după discuţii prelungite. Se reia pe 19 decembrie

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a reunit, marţi, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis şi s-a încheiat după mai bine de trei ore de discuţii. A fost prima întâlnire a şefului statului cu premierul Viorica Dăncilă, după scandalul legat de semnarea remanierii miniştrilor, care a ajuns pe masa judecătorilor de la CCR. Administraţia Prezidenţială a anunţat, ulterior, că şedinţa a fost suspendată de către preşedintele Iohannis, după discuţii prelungite pe subiectele aflate pe ordinea de zi. Şedinţa urmează să fie reluată pe 19 decembrie.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 17.30 Klaus Iohannis a suspendat şedinţa CSAT

Administraţia Prezidenţială a anunţat că şedința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care a avut loc marți, 11 decembrie a.c., a fost suspendată de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea țării și securitatea națională, fapt care a generat discuții prelungite.

Drept urmare, Președintele României a decis reluarea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării în data de 19 decembrie a.c., pentru continuarea analizei subiectelor aflate pe ordinea de zi.

Potrivit unor surse, discuţiile s-au blocat pe bugetele instituţiilor din apărare, care ar trebui să primească avizul CSAT, înainte de a intra în proiectuşl mare de buget de stat pe 2019.

Guvernul ar urma să discute bugetul de stat pe 2019 în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta.

În septembrie 2018, CSAT nu a dat avizul pentru rectificarea bugetară a Guvernului.

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea
Recomandări

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea

Președintele Klaus Iohannis a explicat că motivul este reducerea inexplicabilă a bugetelor instituțiilor care asigură securitatea națională și a acuzat guvernul de șicane politice.

Atunci, Ministrul Finanțelor a anunțat că Guvernul a aprobat rectificarea bugetară, fără acest aviz.


A fost prima şedinţă la care participă noul ministru al Apărării, Gabriel Leş, care l-a înlocuit pe Mihai Fifor la şefia ministerului, în urma remanierii Guvernului. La şedinţă a participat şi noul ministru al Economiei, Niculae Bădălău.

Printre subiectele care de pe ordinea de zi a şedinţei CSAT se află planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019 – 2028.

CSAT mai discută și programul propriu de activitate pentru anul viitor, planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în 2019, precum şi Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru 2019.

Raportul FBI din dosarul Caracal: „În comparație cu criminalii din SUA, metoda folosită de Dincă pentru a scăpa de cadavru e unică”
Recomandări

Raportul FBI din dosarul Caracal: „În comparație cu criminalii din SUA, metoda folosită de Dincă pentru a scăpa de cadavru e unică”

„În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale”, preciza Administraţia Prezidenţială săptămâna trecută, într-un comunicat.

Săptămâna trecută, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, după ce a fost audiat la comisia de specialitate a Senatului, că este foarte posibil ca la şedinţa CSAT să existe o informare cu privire la conflictul între Rusia şi Ucraina. „Este foarte posibil ca în cadrul acestui CSAT să fie nevoie de o informare pe această temă”, spunea el.

Şedinţa CSAT va avea loc începând cu ora 13.00, şi este ultima din acest an. Ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a avut loc pe 4 septembrie.

Foto: presidency.ro

Citeşte şi: Emmanuel Macron a decretat „starea de urgenţă economică şi socială”. Discursul președintelui francez după protestele violente ale „vestelor galbene” / VIDEO

Close
Închide
  Close