Mergi direct la conținut »
Ședință secretă pentru dosarul de șantaj al fostului episcop al Hușilor. Detalii despre viața intimă, în instanță
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ședință secretă pentru dosarul de șantaj al fostului episcop al Hușilor. Detalii despre viața intimă, în instanță

Ședință secretă pentru dosarul de șantaj al fostului episcop al Hușilor. Detalii despre viața intimă, în instanță

Tribunalul Vaslui a decis miercuri ca dosarul de șantaj în care este implicat fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, să fie judecat în ședință secretă. Magistrații au luat această decizie pe motiv că se prezintă în instanță detalii despre viața intimă.

Fostul episcop al Hușilor, pe numele său de mirean Corneliu Onilă, are calitate de persoană vătămată. Corneliu Bârlădeanu a reclamat că a fost șantajat cu publicarea unor imagini în care ar fi fost surprins în ipostaze intime alături de un bărbat, care ar fi elev al Seminarului Teologic din Huși.

Magistrații Tribunalului Vaslui au luat această hotărâre, după ce avocatul lui Corneliu Onilă a cerut ca ședința să fie secretă, până la finalizarea cercetărilor judecătorești, informează Agerpres.ro.

„Facem această solicitare având în vedere calitatea persoanei vătămate şi faptul că sunt aspecte care vizează viaţa intimă a persoanei vătămate. Vor fi audiaţi martori care vor da declaraţii, în care vor apărea şi aspecte ce ţin de viaţa intimă a persoanei vătămate”, a spus apărătorul fostului prelat, pentru sursa citată.

În schimb, avocatul unuia dintre preoții acuzați de santaj a susținut că ședința ar trebui să fie publică pe motiv că nu se mai poate vorbi de o calitate a persoanei vătămate câtă vreme Corneliu Bârlădeanu nu mai este funcția de episcop.

În iunie, episcopul Corneliu Bârlădeanu a depus la DNA o plângere împotriva a trei preoți care l-ar fi șantajat cu publicarea unor imagini compromițătoare. Mai apoi, filmul a apărut în spațiul public.

Potrivit sursei citate, Jitaru Sebastian Cristi, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Damian Gheorghe, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui şi Bumbu Răzvan Mihail, preot paroh la Parohia Văleni au fost reţinuţi pe data de 15 iunie, fiind acuzaţi că ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publice o serie de înregistrări video în care Corneliu Bârlădeanul ar apărea în ipostaze intime în compania unui fost elev de la Seminarul Teologic Huşi. Cei trei preoţi au fost ulterior plasaţi în arest la domiciliu.


Citește și Nunta anului în România a costat o avere. ”O să plătim din darul pe care l-am primit de la invitaţi”


 

Close
Închide
  Close