MENIU CAUTĂ
14 Sep. 2018 23:16

Șefa unui serviciu din Finanțele Publice Timiș, cercetată pentru o mită de 3.000 de lei. De ce a primit banii

Distribuie

Șefa unui serviciu din Finanțele Publice Timiș este cercetată sub control judiciar, după ce ar fi luat 3.000 de lei mită de la reprezentantul unei societăți comerciale. În schimbul banilor, Lucica Golban ar fi trebuit să rezolve rapid o cerere de atribuire a unui cod de înregistrare pentru acea firmă, care figura cu datorii de 100.000 de lei la bugetul de stat.

Lucica Golban, șefa Serviciului de Informații Fiscale din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș a fost reținută de procurorii DNA chiar în propriul birou, în flagrant, și escortată la audieri. Vineri, a fost prezentată judecătorului pentru luarea unei măsuri preventive, iar magistrații Tribunalului Timiș au decis cercetarea în libertate sub control judiciar. DNA va contesta decizia la Curtea de Apel Timișoara, arată pressalert.ro

Potrivit procurorilor, Lucica Golban 'a primit de la reprezentantul unui om de afaceri suma de 3.000 lei pentru ca o cerere de atribuire a codului de înregistrare în scopuri de TVA (document fără de care societatea nu putea să își desfășoare activitatea), să fie admisă și rezolvată cu celeritate, în condițiile în care societatea respectivă figura cu datorii la bugetul de stat în valoare de peste 100.000 lei, neîndeplinind condițiile rezolvării favorabile a cererii. Banii respectivi au fost remiși inculpatei chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș'.

Șefa de la fisc a primit banii într-o plasă pe holul instituției de la Stoiana Găman, o contabilă care a colaborat cu DNA după ce anterior a fost pusă sub acuzare pentru trafic de influență. Aceasta i-ar fi cerut unui om de afaceri 60.000 euro susținând că-i va rezolva probleme de la Finanțele Publice. Găman a fost trimisă în judecată alături de afaceristul Zaher Iskandarani într-un dosar de înșelăciune cu un prejudiciu de 42 de milioane de lei.

Sursa foto: pressalert.ro


Tânără de 29 de ani moartă după o operație estetică. Acuzații grave la adresa unei clinici din București


 

Citește mai multe despre ANAF, Mită și Timișoara pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii