Vezi aici declarația de avere a lui Leonardo Badea!

Leonardo Badea a fost propus în această funcție de fostul lider al Partidului Social Democrat (PSD) Liviu Dragnea, dar la acel moment parlamentarii USR și PNL au contestat la Curtea Constituțională a României (CCR) numirea sa.

Uniunea Salvați România și Partidul Național Liberal susțineau atunci că acesta nu îndeplinea condițiile profesionale pentru a conduce ASF.

„Dl. Badea Leonardo, care a ocupat de-a lungul timpului următoarele funcţii şi/sau demnităţi: deputat şi senator la Parlamentul României; preparator, asistent, lector, secretar ştiinţific al consiliului, decan la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii Valahia din Târgovişte; prorector la Universitatea Valahia din Târgovişte, profesor abilitat în domeniul finanţelor la Universitatea de Vest din Timişoara; preşedinte la A.S.F.; unele dintre acestea corespund criteriilor, însă nu este îndeplinită condiţia de vechime”.

Sesizarea USR la CCR:

Curtea Constituțională a respins, însă, sesizarea.

Leonardo Badea va părăsi ASF, fiind ales prim-vicepreședinte al Băncii Naționale a României (BNR). Va prelua acest post în noiembrie 2019 și va avea un salariu de aproximativ 13.000 de euro.

FOTO: Facebook.com

Citeşte şi:

ASF a creat un instrument online care permite verificarea autoturismelor pentru sistemul bonus-malus

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre