MENIU CAUTĂ

Șeful Brigăzii speciale a Jandarmeriei, Cătălin Paraschiv, audiat la Parchetul General: „M-ați văzut pe mine că sunt agresiv?”

Distribuie

Șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, Cătălin Paraschiv, s-a prezentat joi, 23 august, la Parchetul General, pentru a fi audiat în dosarul ce vizează violenţele de la protestul din 10 august.

La ieșirea de la audieri, Cătălin Răzvan Paraschiv le-a răspuns ironic jurnaliștilor care doreau să afle dacă regretă intervenția brutală a subordonaților săi.

  • ”Dacă dumneavoastră m-ați văzut pe mine că sunt agresiv, înseamnă că aveți perfectă dreptate. Întrebați-i pe colegii mei”.
  • „Mi-am asumat riscuri, când mi-am condus oamenii”
  • Respect presa, dar nu pot da declarații.
  • Nu cred că mă voi alege cu acuzații de ordin penal. Mi-am asumat riscul de a răspunde și penal în momentul în care mi-am condus oamenii, fără nicio problemă”.

Paraschiv este deja celebru, după ce a fost numit „om în alb”, pentru că așa era îmbrăcat, fiind văzut coordonând intervenţia jandarmilor din subordine, de la mitingul diasporei din 10 august.

El a motivat gestul de a se îmbrăca în alb pentru că ”e vară, e cald”.

„Aşa am venit efectiv îmbrăcat de acasă. Eu, unul, am mizat că n-o să se întâmple nimic la acest miting, eu n-am venit că vezi Doamne se va tulbura ordinea publică. Dacă aveam o astfel de informaţie sau măcar întrezăream o astfel de atitudine, cred că mă îmbrăcam altfel. Eu, unul, am mers până în ultima secundă că de fapt n-o să fie niciun fel de intervenţie”, a declarat el, după violențele din 10 august.

Cât privește eșarfa de la gâtul său, din acea seară… „S-au folosit gazele lacrimogene, avem nevoie efectiv de o protecţie şi de un fel de batistă mai mare, că nu puteam, să scot şerveţelele din 30 în 30 de secunde”.

  • Foto: Inquam Photos / Alberto Groșescu

Citește și: Mesajul transmis de hotelul Athenee Palace, după ce Dragnea a spus că presupușii asasini s-au cazat acolo


 

Citește mai multe despre Cătălin Paraschiv pe Libertatea.

Comentarii