De Denisa Dudescu,

Mai mult, acesta a mai spus că cele mai importante măsuri sunt identificarea, testarea, tratarea cazurilor, dar şi urmărirea contactelor acestora.

”Cea mai bună cale pentru ca statele să poată ridica restricţiile şi să atenueze astfel efectele lor economice este să atace virusul cu un pachet de măsuri agresive şi ample despre care am vorbit de multe ori: identificaţi, testaţi, izolaţi şi trataţi fiecare caz şi urmăriţi fiecare contact. Dacă statele se grăbesc să ridice restricţiile, virusul s-ar putea reactiva, iar impactul economic ar putea fi mai grav şi prelungit”, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit 20min.es, cotidian spaniol.

Directorul OMS mai spune și că sunt trei direcţii asupra cărora statele trebuie să se concentreze.

”În primul rând, cerem tuturor statelor să se asigure că măsurile sanitare de bază sunt complet finanţate, inclusiv depistarea cazurilor, testarea, urmărirea contactelor, culegerea de date şi campaniile de comunicare şi informare. În al doilea rând, cerem statelor să întărească bazele sistemului medical, Aceasta înseamnaă că personalul trebuie plătit, iar unităţile medicale să primească finanţare pentru a achiziţiona materiale sanitare esenţiale. În al treilea rând, cerem statelor să elimine barierele financiare în ceea ce priveşte îngrijirea sănătăţii”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Șeful OMS a solicitat ca toate țările să trateze gratuit pacienții cu Covid-19. ”Dacă oamenii renunță la îngrijiri pentru că nu și le pot permite, nu numai că își fac rău lor înșiși, dar fac ca pandemia să fie mai dificil de controlat și pun societatea în pericol”, a avertizat el.

Citeşte şi:

Infractor cu mandat european de arestare, lăsat liber de un procuror din Cluj. Individul s-a autoizolat la domiciliu

Cum arată România în carantină văzută prin Google Maps. Județul în care oamenii ies cel mai des la cumpărături

Ce medicamente esenţiale lipsesc sau vor lipsi în scurt timp din secţiile de terapie intensivă din toată Europa. Prea puţin paracetamol în 19 ţări

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”
GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente