De Cristian Anton,

Diploma reală a lui Ion Sterian este de subinginer, nu de inginer, așa cum apare în CV, informează HotNews.ro. De asemenea, șeful Transgaz și-a trecut în CV doi ani de cursuri în plus, informație confirmată și de Universitatea de Petrol și Gaze.

În urma verificărilor făcute de HotNews, a reieșit că directorul Transgaz este la bază subinginer, cu o diplomă de subinginer obținută în 1983 la Ploiești, iar ulterior în 1999 și-a continuat studiile la programul de Inginerie Economică de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV).

De la petrol la agronomie

Potrivit oficialilor de la USAMV, lui Ion Sterian i s-au echivalat discipline din anul I și II și a mai dat examene de diferență astfel încât a intrat în anul III și a absolvit în iunie 2002. Astfel, în CV apare că în perioada 2000 – 2002, Ion Sterian a obținut diploma de licență – inginer diplomat, studii de lungă durată, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Facultatea de Inginerie Economică, Management și Dezvoltare Rurală Inginerie Economică și Management.

Reprezentanții de la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești au confirmat că directorul Transgaz a obținut o diplomă de subinginer in urma cursurilor urmate în perioada 1980-1983. ”Am verificat în arhivă și am găsit o diplomă de subinginer, studii de lungă durată nu există”, a comentat unul dintre prorectorii de la Petrol și Gaze.

Contactat de HotNews, Ion Sterian a spus că el știe că în CV este trecută perioada 1980-1983.

În CV-ul meu scrie că am terminat Institutul de Petrol și Gaze Ploiești, perioada 1980-1983 și după aceia, am terminat Universitatea de Agronomie și Medicină Veterinară București. La prima facultate am terminat șef de promoție, verificați la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești și la Universitatea de Agronomie București.

Ioan Sterian, directorul Transgaz

Întrebat dacă a terminat șef de promoție ca subinginer, directorul Transgaz a recunoscut că da. ”Ca subinginer, la prima facultate. Eu știu că în CV e 1980-1983, verific când ajung în țară”, a mai transmis Ion Sterian prin SMS.

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări