MENIU CAUTĂ

Semnificația semnalelor de alarmare a populației. Care sunt tipurile de alarme și cum le recunoaștem

Distribuie

Semnificația semnalelor de alarmare a populației. IGSU a publicat un infografic în care sunt explicate tipurile de alarme și cum funcționează acestea. IGSU va verifica, în perioada 18-21 aprilie, modul în care autoritățile locale alarmează și avertizează populația în caz de calamitate.

Semnificația semnalelor de alarmare a populației

Alarma la dezastre: Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauza de 5 secunde între ele.

Prealarmare aeriană: Semnalul PREALARMARE AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 6 secunde între ele.

Alarmă aeriană: Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauza de 2 secunde între ele.

Încetarea alarmei: Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un suntet continuu, de aceeași intensitate, cu 2 minute.

Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va verifica, în perioada 18-21 aprilie, modul în care autoritățile locale alarmează și avertizează populația în caz de calamitate. Verificarea are loc în cadrul exercițiului național de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă ”PROCIV 2017”.

Citește mai multe despre IGSU pe Libertatea.

Comentarii