Reamintim că Asociația MozaiQ a depus plângere la CNCD pe data de 17 martie 2017, pentru declarațiile homofobe ale senatorului PNL Leon Dănăilă: Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi. Să-i înveţe să devină tot aşa. Eu asta nu pricep, mintea mea nu poate să priceapă. Nu, una e femeie, ălalalt e bărbat. Asta nu pricep. Îmbracă-i pe amândoi bărbaţi. Îţi plac bărbaţii? Poftim! Sodoma şi Gomora. Doamne fereşte! E un regres, totuşi, al speciei umane”.

Colegiul Director al CNCD “constată că afirmația [domnului Dănăilă] a fost făcută în public (…) și a vizat atingerea demnității; afirmațiile sunt de natură să creeze o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa petenților pe criteriul orientării sexuale” (Hot. 656/15.11.2017, pg. 3-4). Colegiul Director al CNCD a hotărât aplicarea unei sancțiuni sub forma unei amenzi în cuantum de 2000 de lei și a recomandat senatorului Dănăilă ‘să evite pe viitor producerea unor fapte de discriminare’ (Hot. 656/15.11.2017, pg. 4).

Considerăm această decizie ca un semnal extrem de important şi hotărât al autorităţilor române cu privire la felul în care demnitarii trebuie să se comporte în spațiul public cu privire la minorități, anume că declaraţiile discriminatorii nu sunt recomandate în spaţiul public”, precizează Asociația MozaiQ.


CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV/Victor Becali a lăsat frigiderul plin cu mâncare colegilor de celulă! A ieșit de la ”Jilava” cu un rucsac

VIDEO/Iuliana Marciuc s-a obișnuit cu plecările lui Adrian Enache. „Cred că singurătatea în doi este mult mai gravă decât singurătatea”


 

Urmărește-ne pe Google News