Mergi direct la conținut »
Senatorul PMP Ion Ganea pleacă la PSD; Grupul PMP din Senat se dizolvă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Senatorul PMP Ion Ganea pleacă la PSD; Grupul PMP din Senat se dizolvă

Senatorul PMP Ion Ganea pleacă la PSD; Grupul PMP din Senat se dizolvă

Senatorul PMP Ion Ganea pleacă la PSD. Acesta a declarat pentru Libertatea că a decis să plece din partid și că se va înscrie în partidul condus de Liviu Dragnea. În urma plecării senatorilor Ion Ganea și Iustin Talpoș, grupul senatorial al PMP se dizolvă, pentru că nu mai are numărul minim de membri. Este a doua plecare anunțată, marți, după ce prim-vicepreședintele Valeriu Steriu a demisionat din partid.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 16.30 Senatorul Ion Ganea şi-a anunţat marţi, în plen, demisia din PMP şi a precizat că îşi va continua activitatea în grupul PSD.

„Dragi colegi, vă informez că astăzi mi-am prezentat demisia din grupul parlamentar PMP şi tot începând de astăzi activez în grupul parlamentar PSD din Senat”, a spus Ganea.

”Am decis să plec din PMP, pentru că nu mă mai regăseam în acest partid”, a declarat Ganea. Senatorul va face anunțul în ședința de plen de marți. După plecarea din partid a celor doi senatori, Ion Ganea și Iustin Talpoș, grupul senatorilor PMP se desființează, pentru că rămâne cu doar 6 membri, numărul minim fiind 7.

Ion Ganea este parlamentar ales in Circumscripţia electorală nr.38 Tulcea și era vicelider în grupul PMP de la Senat.

Și senatorul PMP Iustin Talpos a plecat la PSD. Anunțul a fost făcut de social-democratul Gabriel Zetea, pe pagina de Facebook.

Decizia vine în contextul campaniei de racolări pornită de PSD, după ce Victor Ponta a reuşit să rupă deja mai mulţi deputaţi PSD. Tot marți, unul dintre colaboratorii apropiați ai lui Traian Băsescu, Valeriu Steriu a anunțat că pleacă din partid și se duce la PSD.

Valeriu Steriu a anunţat oficial plecarea la PSD. “Ce înseamnă asta? Libertate!”, a scris el, pe Facebook.

Citește și: Cât cere ANAF pe un Logan utilizat ca taxi. Are 320.000 de kilometri la bord și e scos la licitație

Close
Închide
  Close